Na 'uličnom' mítingu v Baku skalp pre Bubeníka, zdolal Bondarenka

NETKY.SK • 26 Jún 2015, 08:16 • 2 min
Na 'uličnom' mítingu v Baku skalp pre Bubeníka, zdolal Bondarenka

BAKU - Na 'uličnom' exhibičnom mítingu Street Athletics v Baku sa slovenský výškar Matúš Bubeník obdaroval, získal skalp Ukrajinca Bondarenka a medzi ôsmimi štartujúcimi skončil s 224 cm na 6. mieste. Podujatie, ktoré bolo súčasťou seriálu permit mítingov EA, vyvolalo v dejisku 1. európskych hier značný záujem, no v mužskej výške napriek pozoruhodnej účasti sa výnimočné výkony nezrodili.

slovakia

left justify in out

Nie každému vyhovuje atletika v street podobe, o čom sa presvedčil na námestí Fountain Square aj majster sveta i Európy, Ukrajinec Bohdan Bondareko. Skokan, ktorý sa môže pochváliť osobným rekordom 242 cm, tentoraz prekonal len svoju základnú výšku 215 cm a veľmi rýchlo sa so súťažou, v ktorej o prvom mieste na 230 cm rozhodla bilancia pokusov, rozlúčil. Zvíťazil jeho krajan Andrij Procenko s 230 cm, rovnakú výšku si zapísal druhý Rus Aleksandr Šustov. Šiesty Bubeník pokoril 224 cm rovnako ak štvrtý v poradí Rus Dmitrik a piaty Čech Bába.

 

Deň predtým si na street mítingu zaskákali skokani o žrdi. Kým medzi ženami stačilo víťaznej Ruske Oľge Mullinovej priemerných 445 cm, medzi mužmi sa zrodili podstatne kvalitnejšie výkony, až dvaja pokorili 592 cm, majster sveta Nemec Raphael Marcel Holzdeppe i Brazílčan Thiago Braz Da Silva, tretí Poliak Piotr Lisek si zapísal 582 cm a štvrtý Čech Michal Balner na rovnakej výške zlepšil národný rekord.

 

Výsledky

výška mužov: 1. Procenko (Ukr.) 230, 2. Šustov (Rus.) 230, 3. Mastoras (Gr.) 226, 4. Dmitrik (Rus.) 224, 5. Bába (ČR) 224, 6. Bubeník (SR) 224, 7. Bondarenko (Ukr.) 215, 7. Miticov (Mold.) 215

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies