Na Ukrajinu prišiel už 11. humanitárny konvoj z Ruska

NETKY.SK • 8 Január 2015, 11:19 • 2 min
Na Ukrajinu prišiel už 11. humanitárny konvoj z Ruska

MOSKVA - Ukrajinské hranice prekročil vo štvrtok už jedenásty ruský konvoj s humanitárnou pomocou. Do samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky mieri 120 kamiónov, ktoré privážajú asi 1400 ton nákladu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na zástupcu šéfa národného krízového centra Olega Voronova informovali, že pomoc okrem potravín a zdravotníckych potrieb zahŕňa aj vianočné darčeky pre deti vrátane hračiek a sladkostí. Náklad rozdelia do škôl, škôlok, jedální, nemocníc a ďalších podobných zariadení. Pomoc pripravilo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v spolupráci s humanitárnymi organizáciami.

 

Predchádzajúcich desať konvojov priviezlo od 11. augusta z Ruska na východ Ukrajiny už vyše 13 000 ton humanitárnej pomoci. Ukrajina však údajnú humanitárnu pomoc kritizuje ako porušenie územnej suverenity a Kremeľ podozrieva, že takýmto spôsobom dopravuje povstalcom zbrane a ďalšiu pomoc. Rusko obvinenia odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona