Na Ukrajinu odišiel už štvrtý humanitárny konvoj

NETKY.SK • 29 Október 2014, 12:02 • 2 min
Na Ukrajinu odišiel už štvrtý humanitárny konvoj

MOSKVA - Rusko posiela na juhovýchod Ukrajiny už štvrtý konvoj s humanitárnou pomocou. Agentúry Ria Novosti a Tass citujú námestníka ministerstva pre mimoriadne situácie Vladimira Stepanova, podľa ktorého Moskva poslala na Ukrajinu asi 3000 ton pomoci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kolóna prvých sto kamiónov vezúcich tisíc ton by mala doraziť do Donecka v stredu poobede. "Do týždňa dosiahne celková váha pomoci 3000 ton," povedal Stepanov s tým, že doručená bude letecky a automobilmi. Tri lietadlá už priviezli náklad do ruského mesta Rostov na Done, odkiaľ ho ďalej prepravia kamiónmi. Ruská pomoc zahŕňa potraviny, lieky a stavebný materiál.

 

Hovorca Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Ukrajiny Andrij Lysenko povedal, že ukrajinské úrady zatiaľ nedostali od Ruska oficiálne oznámenie či dokumenty o ďalšej humanitárnej pomoci. Aj miestna delegácia Medzinárodného výboru Červeného kríža informovala, že na distribúcii tejto pomoci sa nebude podieľať. Ukrajinská vláda trvá na tom, aby sa aj ruské humanitárne konvoje podrobili prehliadke na hraniciach a aby pomoc sprevádzal a distribuoval Červený kríž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies