Na ukrajinskom priechode v Záhonyi zadržali 21 policajtov pre korupciu

NETKY.SK • 20 Október 2015, 14:08 • 2 min
Na ukrajinskom priechode v Záhonyi zadržali 21 policajtov pre korupciu

BUDAPEŠŤ - Maďarská Ústredná vyšetrovacia hlavná prokuratúra vypočula v pondelok 30 príslušníkov hraničnej polície slúžiacich na maďarsko-ukrajinskom hraničnom priechode Záhony pre podozrenie z korupcie. Podľa agentúry MTI 21 policajtov vzali do väzby.

slovakia

left justify in out

Hlavný prokurátor Imre Keresztes dnes informoval, že na základe podania orgánu, ktorý dohliada nad činnosťou ozbrojených zložiek (Nemzeti Védelmi Szolgálat), prokuratúra v pondelok vykonala 39 domových prehliadok vrátane budovy hraničného priechodu.

 

Z doterajších výsledkov vyšetrovania vyplýva, že príslušníci hraničnej polície pravidelne pýtali a prijímali od cudzincov peniaze v hodnote od 20 do 100 eur. Pri domových prehliadkach zabavili kriminalisti niekoľko miliónov forintov a niekoľko tisíc eur.

 

Cestujúci peniaze vložili do pasu a odovzdali policajtom, ktorí si tieto peniaze schovali do spodnej bielizne - muži do trenírok, ženy do podprsenky. Policajti porušovali aj predpisy, na základe ktorých mali cestujúcich odbaviť pri vstupe, prípadne výstupe z krajiny.

 

Počas pondelňajšej akcie prichytili pri čine jedného z príslušníkov hraničnej polície, ktorému v trenírkach našli 950 eur.

Pri vypočúvaní podozrivých sa viacerí policajti priznali k činu, napokon 21 z nich zadržali a iniciovali ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

Na hraničnom priechode Záhony-Čop sa v pondelok tvorili obrovské kolóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies