Na ukrajinsko-slovenských hraniciach zadržali desiatky kg pašovaného jantáru

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:49 • 2 min
Na ukrajinsko-slovenských hraniciach zadržali desiatky kg pašovaného jantáru

UŽHOROD/KYJEV - Pracovníkom ukrajinskej daňovej polície sa podarilo v Zakarpatskej oblasti zabrániť pašovaniu jantáru na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes regionálne ukrajinské médiá s odvolaním sa na tlačovú službu Štátnej finančnej správy Zakarpatskej oblasti. Portál ua-reporter.com informoval, že príslušníci daňovej polície v rámci operácie Hranica zameranej na boj proti nezákonnému prevozu tovarov cez štátne hranice zastavili pri príjazde na hraničný priechod Užhorod-Vyšné Nemecké nákladný automobil značky IVECO.

 

Počas prehliadky kabíny automobilu, ktorý šoféroval občan Ukrajiny, našli 12 zalepených plastových vrecúšok pripravených na pašovanie cez hranice. V nich objavili matné, priehľadné a polopriehľadné kamene. Ukázalo sa, že ide o jantár. Zásielka mala hmotnosť okolo 80 kilogramov. Na čiernom trhu by mala hodnotu 5,28 milióna hrivien (takmer 215.000 eur), uviedla agentúra Ukrinform.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies