Na Ukrajine zadržali štyroch podozrivých, ktorí prevádzkovali falošné burzy s kryptomenami

NETKY.SK • 24 Jún 2018, 18:15 • 2 min
Na Ukrajine zadržali štyroch podozrivých, ktorí prevádzkovali falošné burzy s kryptomenami

KYJEV – Ukrajinská polícia zatkla skupinu štyroch mužov podozrivých z prevádzky šiestich falošných búrz s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štyria muži vo veku od 20 do 26 rokov údajne prevádzkovali najmenej šesť búrz s digitálnymi menami, na ktorých podvádzali klientov a následne im kradli peniaze. Zatknutí páchatelia lákali klientov tým, že burzy propagovali falošnými pozitívnymi hodnoteniami a online recenziami. Polícia oznámila, že podozriví majú špeciálne vedomosti a zručnosti v oblasti programovania a vytvorili si vlastný CMS systém pre správu obsahu stránok kryptobúrz.

 

img

 

Počas domových prehliadok páchateľov polícia zadržala počítače, flash disky, smartfóny a ďalšie zariadenia. Podľa hovorcu ukrajinskej národnej polície zoznam stránok nie je úplný. Úrady žiadajú používateľov, aby poskytli informácie o tom, či boli predtým podvedení podvodnými kryptoburzami.

 

Americká komisia pre cenné papiere a burzy vo štvrtok obdržala dodatočný núdzová príkaz zo súdu na zmrazenie majetku Dominica Lacroixa, majiteľa spoločnosti PlexCorps. Lacroix a jeho partner Sabrina Paradis-Royerová boli obvinení z porušenia zákona o cenných papieroch v súvislosti s počiatočnou ponukou mincí PlexCoin (ICO), ktorú v auguste minulého roka uskutočnila spoločnosť PlexCorps. Podvodná ICO údajne získala 15 miliónov dolárov od tisícov investorov.

 

img

 

Začiatkom tohto polícia v kalifornskom Los Angeles zadržala obchodníčku s Bitcoinmi, ktorá teraz čelí trestnému stíhaniu, pretože prevádzkovala neregistrovanú zmenáreň tejto kryptomeny voči doláru. Obvinená Theresa Tetleyová zo svojho biznisu mala zarobiť najmenej 300.000 dolárov ročne od roku 2014 do 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona