Na Ukrajine začalo platiť moratórium pred nedeľňajšími voľbami do parlamentu

NETKY.SK • 25 Október 2014, 07:20 • 2 min
Na Ukrajine začalo platiť moratórium pred nedeľňajšími voľbami do parlamentu

KYJEV - Na Ukrajine dnes platí predvolebné moratórium pred predčasnými voľbami, ktoré sa uskutočnia túto nedeľu, informovali ukrajinské tlačové agentúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súlade so zákonom je od prvej minúty dnešného dňa zakázaná predvolebná agitácia a technické služby v mestách a dedinách mali odstrániť všetky bilbordy, plagáty a letáky. Akákoľvek agitácia je protizákonná a následky za ňu bude niesť príslušný kandidát, upozornila agentúra Ukrinform.
      

Voľby do Najvyššej rady sa uskutočnia v nedeľu. Volebné miestnosti budú otvorené od 08.00 h do 20.00 h miestneho času. Voľby sa uskutočnia podľa zmiešaného systému: polovica zo 450 poslancov sa bude voliť vo väčšinových okruhoch a druhá polovica podľa straníckych kandidačných listín.
      

Prieskumy verejnej mienky na Ukrajine avizovali, že jasným víťazom nadchádzajúcich nedeľných parlamentných volieb sa stane blok prezidenta Petra Porošenka, v ktorom je okrem jeho strany - známej donedávna pod názvom Solidarita - aj strana UDAR kyjevského primátora Vitalija Klička. Ich blok by mohol vo voľbách získať 20,5 percenta hlasov.
      

Druhé miesto so ziskom 8,6 percenta hlasov podľa v stredu zverejnených prieskumov obsadí zrejme Radikálna strana populistického politika Oleha Ľaška. V súvislosti s voľbami ukrajinské vedenie vyslovilo obavy, že Rusko sa ich pokúsi destabilizovať - útokmi alebo zastrašovaním voličov, najmä v oblastiach na východe krajiny, kde mali problematický priebeh aj májové voľby prezidenta. Minister vnútra Arsen Avakov v piatok uviedol, že na celom území krajiny bude v deň volieb hliadkovať viac ako 80.000 policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies