Na Ukrajine v bani začali štrajk baníci

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 17:09 • 2 min
Na Ukrajine v bani začali štrajk baníci

KYJEV - Horníci Novovolynskej bane odmietli vystúpiť na povrch, kým nebudú vyplatené mzdové dlhy a dokončená výstavba bane. O tom informoval v utorok 3. júla vedúci Nezávislého odborového zväzu baníkov Ukrajiny Michail Volynets.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa pod zemou teraz sa nachádza 47 baníkov. "Dnes, 3. júla , baníci prvej zmeny bane číslo 10 Novovolynska, odmietli vystúpiť na povrch. Neskôr sa k ním pripojili kolegovia z druhej zmeny. Celkom je pod zemou teraz 47 ľudí," povedal Volynets.
     

K takémuto kroku, podľa slov Volyntsa, baníkov donútili mzdové nedoplatky za tri mesiace - apríl, máj a jún, ako aj neochota vlády vyčleniť finančné prostriedky na dokončenie bane, výstavba ktorej sa začala ešte v roku 1989.
     

"Počas tohto obdobia boli z rozpočtu vyčerpané miliardy. V minulosti jeden z premiérov niekoľkokrát slávnostne otváral túto baňu strihaním pásky, ale do prevádzky tak nikdy ani nebola uvedená. Pričom, na dokončenie je potrebných 500 miliónov hrivien, čo, za terajšími normami, nie je až tak veľa peňazí. Ale bohužiaľ, štát v tomto roku zastavil výstavbu bane," poznamenal Volynets.
     

Podľa jeho slov baníci z rôznych regiónov krajiny sa pripravujú na další protest, ktorý je naplánovaný na 5. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies