Na Ukrajine sa začala demobilizácia vojakov povolaných začiatkom roku 2014

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:59 • 2 min
Na Ukrajine sa začala demobilizácia vojakov povolaných začiatkom roku 2014

KYJEV - Ukrajinské velenie dnes informovalo, že za posledných 24 hodín prišiel pri útokoch proruských separatistov o život jeden vládny vojak a ďalší piati utrpeli zranenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tlačové centrum vládnej protiteroristickej operácie (ATO) spresnilo, že nepriateľské jednotky za tento čas zaútočili na vládne sily 11-krát, a to z ručných strelných zbraní.

 

V konfliktnej zóne pretrváva tendencia k zníženiu počtu ozbrojených provokácií voči vládnym jednotkám, konštatoval hovorca ATO s tým, že vládni vojaci reagujú len v prípadoch, ak sú priamo ohrozené ich životy.

 

Ministerstvo obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovalo o 14 prípadoch narušenia dohody o prímerí vojakmi vládnych síl, pričom boli použité protilietadlové strely. Terčom ostreľovania bolo podľa tohto zdroja aj letisko v Donecku.

 

Podľa agentúry RIA Novosti, odvolávajúcej sa na očitých svedkov, dnes predpoludním v západnej časti Donecka zaznamenali delostrelecké salvy a výbuchy. Nie je známe, ktorá zo strán konfliktu strieľala.

 

Ukrajinské tlačové agentúry dnes informovali aj o začiatku demobilizácie príslušníkov ukrajinskej armády, ktorí nastúpili na vojenskú službu začiatkom roku 2014. Prezident Petro Porošenko nariadil príslušným rezortom, aby demobilizovaným poskytli všestrannú pomoc pri návrate do civilného života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies