Na Ukrajine sa rozhoduje o osude vlády, pred parlamentom protestujú ľudia: "Jaceňuka za mreže!"

NETKY.SK • 16 Február 2016, 09:45 • 2 min
Na Ukrajine sa rozhoduje o osude vlády, pred parlamentom protestujú ľudia: "Jaceňuka za mreže!"

KYJEV - Pred budovou ukrajinského parlamentu v Kyjeve sa dnes koná demonštrácia, ktorej účastníci žiadajú demisiu vlády premiéra Arsenija Jaceňuka.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra UNIAN, na námestí pred parlamentom sú dve skupiny ľudí. Jedni majú v rukách plagáty so symbolmi hnutí Sloboda a Pravý sektor, ako aj transparenty s nápismi "Vláda - odstúpiť", "Jaceňuka za mreže!" či "Ukradnuté miliardy - do rozpočtu!".

 

Druhá skupina ľudí má v rukách transparenty s nápisom "Strana prostých ľudí". Aj títo demonštranti žiadajú demisiu vlády. Akcia má podľa agentúry UNIAN pokojný priebeh. V okolí parlamentu však hliadkuje viac policajtov než obyčajne.

 

S prácou Jaceňukovej vlády je nespokojný celý poslanecký klub vládneho Bloku Petra Porošenka (BPP), ktorý v parlamente začal zbierať podpisy pod návrh na jej odvolanie. Zatiaľ petíciu podpísalo 40 poslancov, potrebných ich je spolu 150. Iniciátori však očakávajú, že získajú dostatočnú podporu.

 

Premiér by mal dnes v parlamente predniesť správu o činnosti vlády. Po nej sa očakáva rozprava o ďalšom osude Jaceňukovho kabinetu. Okrem BPP sa za zmenu vlády vyslovili frakcie strán Svojpomoc a Vlasť i Radikálna strana. Jaceňukov Ľudový front návrh na odvolanie súčasnej vlády nepodporuje a nevylučuje, že v prípade vyslovenia nedôvery súčasnej vlády vystúpi z koalície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies