Na Ukrajine sa búria proti vláde: Polícia rozohnala obuškami 10-tisíc demonštrantov!

NETKY.SK • 30 November 2013, 10:08 • 2 min
Na Ukrajine sa búria proti vláde: Polícia rozohnala obuškami 10-tisíc demonštrantov!

KYJEV - Desiatky ukrajinských demonštrantov utrpeli v noci na sobotu zranenia pri zásahu bezpečnostných síl v centre Kyjeva.

slovakia

left justify in out

Na Námestí nezávislosti sa v piatok večer zišlo asi 10 000 demonštrantov, ktorí protestovali proti rozhodnutiu vlády neuzavrieť kľúčové dohody s EÚ a žiadali odstúpenie prezidenta Viktora Janukovyča. Na ich čele stál líder ukrajinskej opozície a známy boxerský šampión Viltalij Kličko. Asi 1000 demonštrantov zostalo na námestí aj v noci a poriadková polícia sa ich rozhodla za pomoci obuškov rozohnať asi o štvrtej nadránom. Policajti podľa opozičného poslanca Andreja Ševčenka zadržali desiatky osôb. Zásah bol podľa neho brutálny napriek tomu, že demonštrácia bola pokojná. Polícia informovala, že za výtržníctvo zadržali 31 ľudí, väčšinu už však prepustili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies