Na Ukrajine priznali, že vyvážajú do Európy les z Černobyľa: "Európska únia zničí ukrajinský priemysel, keď to pochopí"

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 16:46 • 2 min
Na Ukrajine priznali, že vyvážajú do Európy les z Černobyľa: "Európska únia zničí ukrajinský priemysel, keď to pochopí"

KYJEV - Prezident Ukrajiny Petro Porošenko vetoval návrh zákona číslo 5495, ktorý ustanovuje zavedenie trestnej zodpovednosti za pašovanie lesov.

slovakia

left justify in out

Túto správu komentovala politická analytička Yanina Sokolivská v éteri televízneho kanálu NewsOne. Podľa jej slov, Porošenko teraz stojí na výbušnine, pretože má čoskoro voľby a musí preukázať svoje úspechy - bezvízový styk a euroasociácia.
     

Sokolovská pripomenula, že v rámci európskeho združenia bola pre Ukrajinu stanovená podmienka vývozu guľatiny, a preto prezident nemôže formálne zakázať zákon. Podľa názoru politológa, situácia pre Porošenka je pomerne zložitá.
     

"V skutočnosti, história s vývozom guľatiny pre Ukrajinu, je veľmi komplikovaná. Po prvé:  Všetky pašovania musia byť zastavené a to je strata peňazí. Po druhé: Vidíme, že vývoz guľatiny pochádza z Černobyľskej zóny - to je nebezpečný a kontaminovaný les, ktorý teraz ide do Európy. Keď si to Európania uvedomia, prestanú s Ukrajinou komunikovať, najprv o guľatine a potom aj celkovo," povedala Sokolovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona