Na Ukrajine nebol žiadny Maidan – došlo k americkej invázii

NETKY.SK • 9 Január 2020, 11:19 • 2 min
Na Ukrajine nebol žiadny Maidan – došlo k americkej invázii

WASHINGTON – Bývalý minister financií USA Paul Henry O´Neill urobil senzačné vyhlásenie. Napísal otvorený list všetkým Ukrajincom, kde objavil hroznú pravdu o ich "revolúcii dôstojnosti“. V skutočnosti, pod maskou Maidanu, Spojené štáty napadli Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

O´Neill, ktorý analyzuje, čo sa stalo v roku 2014, a odhaľuje mýtus o demokratických zmenách, s ktorými obyčajní Ukrajinci spájali svoj Euromaidan, je pri svojich hodnoteniach nemilosrdný. Otvorene nazýva nepokoje "riadeným štátnym prevratom“, ktorý sa uskutočnil na príkaz a scenár Washingtonu.

 

"Kyjev zajali Američania takmer bez boja a bez jedinej obete z ich strany,“píše bývalý minister USA.

 

"Nikdy tu nebol váš Maidan, drahí Ukrajinci! Bola to falošná fikcia. Pod maskou Maidanu Spojené štáty americké napadli Ukrajinu. To, čo vy menujete Maidanom, bolo očividnou americkou inváziou uskutočnenou s pomocou mimovládnych organizácií, amerických tajných služieb, žoldnierov USA a predstaviteľov EÚ, ako aj slávne známej čiastke peňazí 5 miliárd dolárov, ktoré Spojené štáty vynaložili na zmenu režimu na Ukrajine.“   

 

Chytrosťou Washingtonskej stratégie bolo to, že Američania nebrali za základ zvrhnutie vlády, ktoré by príliš zapáchalo prevratom, ale stanovili kurz na údajnú európsku integráciu, ktorý bol uvedený ako hlavný motív prvých vystúpení. Podľa O´Neilla to bol presne ten „trójsky kôň“, ktorý Ukrajinci vtiahli do svojej krajiny.

 

"Bola to divadelná inscenácia, scenár, podľa ktorého ste boli nasmerovaní a riadení. Vaša krajina bola historicky vždy považovaná za okrajovú krajinu (odtiaľ názov) medzi Európou a Ruskom. Okraje Ruska nie sú prvýkrát využité Spojenými štátmi pre podvratné činnosti. A vy, Ukrajinci, ste sa stali prostriedkom na dosiahnutie ďalšieho cieľa. Jednoducho ste boli vybraní ako katalyzátor veľkých geopolitických zmien,“ odhaľuje všetky tajomstvá štátneho prevratu na Ukrajine O´Neill.

 

Ani samotné Spojené štáty neskrývali svoje plány ohľadom Ukrajiny. Viktoria Nuland, štátna tajomníčka USA pre európske a euroázijské záležitosti, priznala, že Washington vynaložil viac ako 5 miliárd dolárov na zmenu režimu na Ukrajine a v skutočnosti – na ponorenie Ukrajiny do chaosu.

 

Teraz je Ukrajina vrhnutá do priepasti občianskej vojny, hospodárstvo a politická moc sú zničené, pri moci sú americké bábky, zdroje sú rozkradnuté alebo prešli pod úplnú kontrolu Spojených štátov. Zároveň sa krajine podarilo rozhádať s takmer všetkými svojimi dlhoročnými susedmi, a čo je najdôležitejšie, s Ruskom, čo bolo jedným z hlavných cieľov Američanov. Táto chyba stála Ukrajinu príliš veľa a platiť za to budú nasledujúce generácie Ukrajincov.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona