Na Ukrajine budú kvôli nedostatku plynu mimoriadne prázdniny

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 14:12 • 2 min
Na Ukrajine budú kvôli nedostatku plynu mimoriadne prázdniny

KYJEV - Na Ukrajine vyhlásili kvôli nedostatku plynu mimoriadne prázdniny. Informovala o tom agentúra UNIAN s tým, že ministerstvo školstva odporučilo školám v zriaďovateľskej pôsobnosti miestnych úradov, aby vyučovanie prerušili do 12. marca.

slovakia

left justify in out

Ukrajina má problémy s dodávkami zemného plynu po tom, ako ruský plynárenský koncern Gazprom tento týždeň oznámil, že kvôli výsledku štokholmskej arbitráže začal procedúru výpovede zmluvy s ukrajinským koncernom Naftohazom o dodávkach a tranzite plynu.

 

Ukrajinská vláda v reakcii na to vyhlásila päťdňový krízový plán. Jeho súčasťou je, že elektrárne majú prejsť z plynu na mazut, výrobné podniky majú zvážiť rozsah výroby a školy zastaviť výučbu.

 

Európska komisia sa kvôli rusko-ukrajinskému sporu obáva o dodávky plynu nielen pre Ukrajinu, ale aj do EÚ. EK je preto pripravená stať sa sprostredkovateľom v spore. Jej podpredseda Maroš Šefčovič oznámil, že sa chystá telefonicky hovoriť s ministrami energetiky Ukrajiny a Ruska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona