Na ukazováku niesol šišku. Môžem byť ešte lepší, tvrdí Jágr

NETKY.SK • 23 September 2016, 09:54 • 2 min
Na ukazováku niesol šišku. Môžem byť ešte lepší, tvrdí Jágr

SUNRISE - Keď český hokejový kmeť Jaromír Jágr vošiel do konferenčnej miestnosti na stretnutie s novinármi, na ukazováku mal nastoknutý donut.

slovakia

left justify in out

"Všetko je to o diéte," vtipkoval 44-ročný útočník Floridy, ktorý sa chystá na svoju 23. sezónu v severoamerickej NHL. V porovnaní so záverom uplynulého ročníka mu pri pohľade navonok ešte podrástli vlasy a pôsobil štíhlejšie. Leto rozhodne nestrávil napchávaním sa šiškami, ale tradične poctivou prípravou. "Ak by som sa nevedel dočkať štartu, nebol by som tu. Je náročné venovať sa čomukoľvek, ak to človeka nenapĺňa. Ísť do práce a cítiť sa nešťastný, to nikomu nepomôže," tvrdí hokejová legenda z Kladna.

Hoci 15. februára oslávi už svoje 45. narodeniny, hovoriť o potrebe vlastného rozvoja mu nikdy nebolo cudzie. "Pravdaže sa vždy treba zlepšovať, lebo NHL napreduje. Musíte sa prispôsobiť. Keď tak nespravíte, zakapete. Neplatí to nutne len v športe, ale aj v živote. Svet niekam smeruje, treba sa držať trendov. Pred dvadsiatimi rokmi ste nepotrebovali byť veľmi rýchli, skôr silní, na tom sa pracovalo. Teraz je všetko rýchlejšie, hráči sú v lepšej kondícii, ale nie sú takí veľkí a silní ako vtedy. Aj tomu sa treba prispôsobiť," vysvetľuje Jágr a dodáva: "Viem, že môžem byť lepší. Vždy sa to dá, aj keď ste starší."

V historických tabuľkách najlepšej hokejovej ligy sveta je tretí v počte gólov (749) aj kanadských bodov (1868). Začiatkom mája predĺžil kontrakt s Floridou o jeden rok, v uplynulej sezóne bol najproduktívnejším hráčom mužstva (27+39). Pre Jágra, ktorý môže k základnému 4-miliónovému platu získať ďalších 1,5 milióna na bonusoch, ide o šiestu zmluvu na jeden rok od návratu do NHL po troch sezónach strávených v ruskom Omsku. Na Floridu prišiel koncom februára 2015 výmenou z New Jersey. Už len dvadsať kanadských bodov mu chýba, aby v historickom poradí produktivity prekonal Marka Messiera. Vynechal teraz v Toronte vrcholiaci Svetový pohár, kde Česko nepostúpilo zo základnej skupiny. Chcel čo najviac času venovať rodičom, keďže jeho otec má zdravotné problémy s nohou aj srdcom. Tvrdí, že účasť sa SP by mu síce pomohla skraja sezóny, keďže by sa skôr dostal do formy, ale absencia na prestížnom turnaji mu zároveň pomôže v závere ročníka, keďže bude oddýchnutejší.

"Náš najlepší strelec minulej sezóny, nemyslím si, že by jeho čísla mali teraz prudko klesnúť. Očakávame od neho podobné výkony. Jeho útok s Aleksandrom Barkovom a Jonathanom Huberdeauom funguje fenomenálne. V medzihre robí s pukom čertovsky veľa dobrých vecí," skonštatoval nový generálny manažér Tom Rowe. Vyjadrenia pocházajú z webu nhl.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona