Na úhradu novej výšky poistného pre živnostníkov zostáva deň

NETKY.SK • 7 Február 2017, 15:08 • 2 min
Na úhradu novej výšky poistného pre živnostníkov zostáva deň

BRATISLAVA - Živnostníci, ostatné samostatne zárobkovo činné osoby a dobrovoľne poistené osoby majú na úhradu poistného za január 2017 v novej výške posledný deň. Upozornil na to hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

slovakia

left justify in out

Od začiatku tohto roka sa zmenil maximálny a minimálny vymeriavací základ. V prípade minimálneho vymeriavacieho základu treba do 8. februára uhradiť poistné v novej výške 146,35 eur a ďalej ho mesačne takto uhrádzať.

 

Pre dobrovoľne poistených dôchodkovo, nemocensky a v nezamestnanosti predstavuje poistné 155,18 eur mesačne. Zmena sa týka aj tých, ktorí platia poistné z nového maximálneho vymeriavacieho základu (6 181 eur). Tí majú uhradiť poistné za január 2017 v novej výške 2 048,99 eur. 

Odvádzatelia poistného, ktorí uhrádzajú platby z bankového účtu, by nemali zabudnúť na zmenu trvalého príkazu v banke, dodal Višváder.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies