Na udeľovanie cien BAFTA príde aj Niki Lauda

NETKY.SK • 12 Február 2014, 18:44 • 2 min
Na udeľovanie cien BAFTA príde aj Niki Lauda

LONDÝN - Slávnostný ceremoniál sa bude konať 16. februára v Royal Opera House londýnskej Covent Garden.

slovakia

left justify in out

Na odovzdávaní cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA), ktoré sa uskutoční v nedeľu 16. februára v Royal Opera House londýnskej Covent Garden, sa zúčastní aj bývalý rakúsky jazdec formuly 1 Niki Lauda. Toho v snímke Rivali (2013) stvárnil Daniel Brühl, ktorý je nominovaný v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe. Samotná snímka sa zas môže stať najlepším britským filmom, pričom je nominovaná aj v kategóriách Strih a Zvuk.

 

Ďalšími potvrdenými osobnosťami, ktoré sa na ceremoniáli zúčastnia, sú Alicia Vikander, Benedict Cumberbatch, Christoph Waltz, Douglas Booth, Eddie Redmayne, Gillian Anderson, Helen McCrory, Imogen Poots, Jack Huston, Jeremy Irons, Joely Richardson, Juliet Stevenson, Luke Evans, Kiefer Sutherland, Maggie Gyllenhall, Matthew Modine, Michael Sheen, Ray Winstone, Richard E Grant, Sam Claflin, Samantha Barks, Stanley Tucci a Uma Thurman, pričom niektorí z nich budú ceny aj odovzdávať. Spomedzi nominovaných hercov a tvorcov potvrdili účasť na udeľovaní cien zatiaľ Alfonso Cuarón, Amy Adams, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Bruce Dern, Cate Blanchett, Chiwetel Ejiofor, Christian Bale, Daniel Brühl, David O. Russell, Emma Thompson, Judi Dench, Leonardo DiCaprio, Lupita Nyong’o, Martin Scorsese, Matt Damon, Michael Fassbender, Oprah Winfrey, Paul Greengrass, Ron Howard, Sally Hawkins, Sandra Bullock, Steve Coogan, Steve McQueen a Tom Hanks. Do Royal Opera House príde aj herečka Helen Mirren, ktorá si prevezme BAFTA Academy Fellowship Award za výnimočný prínos filmu. 

 

Zoznamu kandidátov na ceny Britskej akadémie filmových a televíznych umení vládne sci-fi Gravitácia s 11 nomináciami. Po desať si vyslúžili snímky 12 rokov otrokom a Špinavý trik, deväť má v hre Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama a po päť získali Liberace a Zachráňte pána Banksa. Ceremoniál bude moderovať Stephen Fry. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.bafta.org a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies