Na udeľovaní Q Awards bodovali Muse či U2

NETKY.SK • 3 November 2016, 12:25 • 2 min
Na udeľovaní Q Awards bodovali Muse či U2

BRATISLAVA - Britský hudobný mesačník Q rozdal v stredu v londýnskej hale Roundhouse svoje výročné ceny.

slovakia

left justify in out

O moderovanie slávnosti sa postaral Christian O’Connell.

 

Za Najlepšieho súčasného svetového interpreta vyhlásili kapelu Muse. U2 označili za najlepšiu koncertnú kapelu, pričom gitarista formácie The Edge dostal Gibson Les Paul Award. Trofej pre najlepšieho sólového interpreta získal 26-ročný James Bay, ktorý vlani vydal debutový album Chaos and the Calm. Najlepším nováčikom je 25-ročný Jack Garratt, ktorý tento rok vo februári ponúkol debutovú štúdiovku Phase. V kategórii Najlepšia skladba zvíťazili Bastille so singlom Good Grief.

 

 

Kapela The 1975 dostala cenu za najlepší album, a to vďaka nahrávke I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It (2016). Medzi videoklipmi sa darilo speváčke a hudobníčke PJ Harvey s videom k piesni The Community Of Hope. Cenu Q Hero si na konto pripísal 69-ročný americký spevák a herec Meat Loaf.

 

Raya Daviesa, známeho z už nefungujúcej kapely The Kinks, označili za Klasického skladateľa a štúdiovku Tellin’ Stories (1997) kapely The Charlatans zas za Klasický album.
Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. si vyslúžila trofej za inovácie v oblasti zvuku. Newyorskú skupinu Blondie ocenili za výnimočný prínos hudbe a anglickú formáciu Madness uviedli do Siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona