Na udeľovaní Oscarov vystúpi aj Idina Menzel

NETKY.SK • 11 Február 2014, 17:35 • 2 min
Na udeľovaní Oscarov vystúpi aj Idina Menzel

USA - Okrem americkej herečky sa na slávnostnom podujatí predstaví spevák Pharrell Williams.

slovakia

left justify in out

Americká herečka a speváčka Idina Menzel vystúpi počas odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Držiteľka ocenenia Tony na slávnostnom ceremoniáli zaspieva pieseň Let it Go, ktorá je nominovaná na Oscara. Herečka sa tak pripojí k Pharrellovi Williamsovi, ktorého účinkovanie na 86. oscarovovom ceremoniáli potvrdili minulý týždeň producenti podujatia Craig Zadan a Neil Meron.

 

Skladbu Let it Go napísali Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopez pre film Ľadové kráľovstvo. Okrem nej sú na Oscara nominované aj piesne Happy z filmu Ja, zloduch 2, The Moon Song z filmu Ona a Ordinary Love z filmu Mandela: Long Walk to Freedom. Okrem nich bola pôvodne nominovaná aj pieseň Alone Yet Not Alone z rovnomenného historického filmu. Tá však prišla o nomináciu po tom, ako vyšlo najavo, že jej skladateľ Bruce Broughton, ktorý bol v minulosti predsedom a v súčasnosti je členom výkonného výboru hudobnej sekcie Akadémie, rozoslal počas hlasovacieho obdobia členom e-mail, aby ich upozornil na možnosť hlasovať za jeho skladbu. 

 

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásili 16. januára prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs a herec Chris Hemsworth. Zoznamu kandidátov vládnu snímky Gravitácia a Špinavý trik, ktoré si vyslúžili po desať nominácií. Deväť má v hre dráma 12 rokov otrokom. Deviatku nominovanú v kategórii Najlepší film spolu s nimi tvoria Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama, Vlk z Wall Street, Philomena, Nebraska, Ona a Klub poslednej nádeje. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, moderovať ho bude Ellen DeGeneres. 

 

Herečka Idina Menzel sa venuje predovšetkým divadlu, no objavila sa aj vo filmoch, napríklad v romantickej dráme Spýtaj sa prachu (2006), či rozprávkovom muzikáli Začarovaní (2007). Známa je aj ako Shelby Corcoran, biologická matka Rachel Berry (Lea Michele) z úspešného seriálu Glee (2009). V roku 2004 získala divadelnú cenu Tony v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe muzikálu za postavu Elphaby v predstavení Wicked. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.oscars.org a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona