Na udeľovaní Oscarov si uctia film Čarodejník z krajiny Oz

NETKY.SK • 28 Január 2014, 17:39 • 2 min
Na udeľovaní Oscarov si uctia film Čarodejník z krajiny Oz

LOS ANGELES - Na marcovom odovzdávaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied si pripomenú 75. výročie premiéry snímky Čarodejník z krajiny Oz (1939). Informovali o tom producenti 86. oscarového ceremoniálu Craig Zadan a Neil Meron.

slovakia

left justify in out

"Sme veľmi radi, že na tohtoročnom udeľovaní Oscarov budeme môcť osláviť výročie jedného z najobľúbenejších filmov všetkých čias," uviedli Zadan a Meron. Film Čarodejník z krajiny Oz získal v roku 1940 šesť nominácií na Oscara, pričom zvíťazil v dvoch kategóriách - Najlepšia pôvodná hudba a Najlepšia pôvodná pieseň.

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásili 16. januára prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs a herec Chris Hemsworth. Zoznamu kandidátov vládnu snímky Gravitácia a Špinavý trik, ktoré si vyslúžili po desať nominácií. Deväť má v hre dráma 12 rokov otrokom. Deviatku nominovanú v kategórii Najlepší film spolu s nimi tvoria Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama, Vlk z Wall Street, Philomena, Nebraska, Ona a Klub poslednej nádeje. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, moderovať ho bude Ellen DeGeneres.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies