Na udeľovaní Oscarov sa predstavia aj Jennifer Aniston, Meryl Streep či Matt Damon

NETKY.SK • 25 Február 2017, 10:58 • 2 min
Na udeľovaní Oscarov sa predstavia aj Jennifer Aniston, Meryl Streep či Matt Damon

LOS ANGELES - Producenti 89. oscarového ceremoniálu Michael De Luca a Jennifer Todd zverejnili posledný zoznam osobností, ktoré sa zúčastnia na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

slovakia

left justify in out

Predstavovať nominovaných a odovzdávať ceny budú Jennifer Aniston, Jason Bateman, Warren Beatty, Sofia Boutella, Matt Damon, Faye Dunaway, Michael J. Fox, Ryan Gosling, Salma Hayek, Taraji P. Henson, Dev Patel, Seth Rogen, Octavia Spencer, Meryl Streep a Vince Vaughn.

Na udeľovaní Oscarov sa okrem toho predstavia aj Amy Adams, Riz Ahmed, Javier Bardem, Halle Berry, John Cho, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Dwayne Johnson, Felicity Jones, Brie Larson, Shirley MacLaine, Leslie Mann, Kate McKinnon, Janelle Monáe, David Oyelowo, Mark Rylance, Hailee Steinfeld, Emma Stone, Charlize Theron a Alicia Vikander, ktorých účasť organizátori oznámili už skôr.

Hudobnými vystúpeniami ceremoniál spestria Lin-Manuel Miranda, Auli'i Cravalho, Sting, Justin Timberlake a John Legend, ktorí predstavia skladby nominované v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Lin-Manuel Miranda spoločne so speváčkou Auli'i Cravalho zaspieva skladbu How Far I'll Go z animovanej snímky Vaiana: Legenda o oceáne, Sting vystúpi s piesňou The Empty Chair z dokumentu Jim: The James Foley Story, Justin Timberlake zaspieva Can’t Stop the Feeling! z animáku Trollovia a John Legend predstaví piesne City of Stars a Audition (The Fools Who Dream) z muzikálu La La Land. Počas spomienky na hviezdy, ktoré navždy odišli v uplynulom roku, zaspieva Sara Bareilles.

Zoznamu kandidátov v aktuálnom ročníku vládne snímka La La Land, ktorá získala štrnásť nominácií, čím vyrovnala rekord titulov Všetko o Eve (1950) a Titanic (1997). Film režiséra a scenáristu Damiena Chazella však môže získať maximálne trinásť trofejí, keďže v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň má dvojité zastúpenie. Osem nominácií si na konto pripísali snímky Moonlight a Prvý kontakt, o dve menej ich majú Miesto pri mori, Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu a Lion. Všetky menované sa uchádzajú o Oscara pre najlepší film, pričom deviatku nominovaných v tejto kategórii dopĺňajú Fences, Skryté čísla a Hell or High Water. 

Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať v nedeľu 26. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Ceremoniál bude moderovať Jimmy Kimmel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona