Na udeľovaní Juno Awards bodovalo duo Tegan and Sara

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 11:34 • 2 min
Na udeľovaní Juno Awards bodovalo duo Tegan and Sara

OTTAVA - Indierockové duo Tegan and Sara ovládlo udeľovanie kanadských hudobných Juno Awards. Tridsaťtriročné dvojčatá zvíťazili v kategórii Skupina roka a okrem toho si na konto pripísali aj ďalšie dve sošky, a to za singel roka (Closer) a popový album roka (Heartthrob).

slovakia

left justify in out

"Keď sme sa rodičov spýtali, či sa môžeme venovať hudbe namiesto štúdia na univerzite, boli na nás skutočne naštvaní. Súhlasili však s tým, že nás to na pár rokov nechajú skúsiť," uviedla v ďakovnej reči Tegan.

 

Ďalšou úspešnou kapelou boli Arcade Fire, ktorí so štúdiovkou Reflektor získali ocenenia za album roka a alternatívny album roka. Dve sošky si na konto pripísala tiež hudobníčka Serena Ryder, ktorú vyhlásili za interpretku a skladateľku roka. Medzi ďalších víťazov patrili aj Drake s najlepším rapovým albumom (Nothing Was The Same) či Bruno Mars s najlepším medzinárodným albumom (Unorthodox Jukebox). Juno Fan Choice Award, o ktorej rozhodujú fanúšikovia a fanúšičky, už štvrtý raz po sebe získal spevák Justin Bieber. Ten sa však na ceremónii nezúčastnil, pričom už samotné vyhlásenie jeho mena sprevádzalo bučanie divákov. Mladého speváka sa však zastala Ryder, ktorá zaňho cenu prevzala. "Naozaj si myslím, že Justin Bieber je úžasný hudobník a zaslúži si každý kúsok tejto ceny. Drel celý život a mali by sme podporiť, aký je skvelý," povedala. 

 

Odovzdávanie Juno Awards bolo aj v rámci 43. ročníka rozdelené do dvoch dní, pričom v sobotu udelili väčšinu sošiek a v nedeľu vyhlásili víťazov siedmich hlavných kategórií. Moderátormi televízneho prenosu nedeľnej ceremónie boli rapper Classified, hudobník Johnny Reid a spomínaná Serena Ryder. V rámci podujatia vystúpili okrem iných aj kapely OneRepublic a The Sheepdogs či speváčka Sarah McLachlan. Divákom sa pôvodne mal na pódiu predviesť aj Robin Thicke, no ten vystúpenie zrušil pre povinný odpočinok hlasiviek. 

Informácie pochádzajú z webstránok www.aceshwobiz.com www.cbc.ca. 

Víťazi a víťazky Juno Awards 2014 vo vybraných kategóriách: 
Skupina roka: Tegan and Sara 
Singel roka: Tegan and Sara - Closer 
Album roka: Arcade Fire - Reflektor 
Juno Fan Choice Award: Justin Bieber 
Skladateľ / Skladateľka roka: Serena Ryder 
Interpret / Interpretka roka: Serena Ryder 
Nováčik roka - skupina: A Tribe Called Red 
Nováčik roka - interpret / interpretka: Brett Kissel 
Popový album roka: Tegan and Sara - Heartthrob 
Medzinárodný album roka: Bruno Mars - Unorthodox Jukebox 
Rapový album roka: Drake - Nothing Was The Same 
Alternatívny album roka: Arcade Fire - Reflektor 
Country album roka: Dean Brody - Crop Circles 
Elektronický album roka: Ryan Hemsworth - Guilt Trips 
Metalový album roka: Protest the Hero - Volition 
Rockový album roka: Matt Mays - Coyote



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona