Na udeľovaní cien Grammy zahviezdi Lady Gaga, Pink alebo Childish Gambino

NETKY.SK • 5 Január 2018, 10:09 • 2 min
Na udeľovaní cien Grammy zahviezdi Lady Gaga, Pink alebo Childish Gambino

SANTA MONICA - Počas galavečera 60. ročníka udeľovania cien Grammy vystúpia speváčky Lady Gaga a Pink, spevák a rapper Childish Gambino a tiež country skupina Little Big Town.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied. Na ceremoniáli, ktorý sa uskutoční 28. januára v newyorskej Madison Square Garden, tiež vzdajú poctu legendárnym tvorcom muzikálov Andrewovi Lloydovi Webberovi a Leonardovi Bernsteinovi.

 

Dvojnásobná držiteľka Grammy Patti LuPone si zopakuje svoje vystúpenie z galavečera v roku 1981, keď zaspievala pieseň Don't Cry For Me Argentina z muzikálu Evita, a muzikálový herec Ben Platt zase predstaví klasiky z muzikálu West Side Story.

Zoznamu kandidátov v aktuálnom ročníku udeľovania prestížnych hudobných cien vládne americký rapper Jay Z, ktorý si na konto pripísal dovedna osem nominácií. Štyridsaťosemročný rodák z New Yorku sa so štúdiovkou 4:44 (2017) uchádza o najprestížnejšie ocenenie za album roka a môže tiež získať trofeje v kategóriách Nahrávka roka, Skladba roka či Najlepší videoklip. Manžel speváčky Beyoncé je okrem toho nominovaný v každej rapovej kategórii.

O jednu nomináciu menej si na konto pripísal Kendrick Lamar, ktorý sa rovnako uchádza o ceny vo všetkých rapových kategóriách a so štúdiovkou Damn bojuje aj o cenu za album roka. Päticu nominovaných v tejto kategórii dopĺňajú nahrávky "Awaken, My Love!" (2016) od Childish Gambina, Melodrama (2017) od Lorde a 24K Magic (2016) od Bruna Marsa, ktorého nominovali celkovo šesť ráz.

 

Piesňou roka sa okrem Jay Z-ho skladby 4:44 môžu stať aj Despacito od Luisa Fonsiho, Daddy Yankeeho a Justina Biebera, Issues od Julie Michaels, 1-800-273-8255 od Logica, Alessie Cary a Khalida a That's What I Like od Bruna Marsa. Despacito je spoločne s piesňami Redbone od Childish Gambina, The Story Of O.J. od Jay Z, Humble od Kendricka Lamara a 24K Magic od Bruna Marsa nominované aj v kategórii Nahrávka roka. O cenu pre najlepšieho nováčika sa uchádzajú Alessia Cara, Khalid, Lil Uzi Vert, Julia Michaels a SZA.

Ceremoniál jubilejného 60. ročníka udeľovania cien Grammy bude opäť moderovať anglický herec a moderátor James Corden.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona