Na účtoch FIFA našli už 81 podozrivých bankových pohybov

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 14:43 • 2 min
Na účtoch FIFA našli už 81 podozrivých bankových pohybov

ZÜRICH - Švajčiarske banky zaznamenali na účtoch Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) už 81 podozrivých aktivít.

slovakia

left justify in out

Tie sa môžu týkať kupovania hlasov pri prideľovaní MS 2018 a MS 2022, ktoré zorganizujú Rusko a Katar. Informovala o tom v nedeľu švajčiarska generálna prokuratúra, ktorej vyhlásenie sprostredkovali agentúry DPA a Reuters.

 

Koncom mája sa FIFA stala centrom veľkého korupčného škandálu. V súvislosti s ním zadržali pred kongresom FIFA v Zürichu sedem vysokopostavených funkcionárov. Prezident Sepp Blatter pár dní po opätovnom zvolení abdikoval na post.

 

"Vyšetrovanie si vyžiada veľa času. Ide o celosvetovú kauzu, preto musia byť všetci trpezliví. Nebude to záležitosť 90-tich minút, ako trvá jeden futbalový zápas," uviedol federálny vyšetrovateľ Lauber, ktorý v polovici júna informoval o 53 podozrivých pohyboch na účtoch FIFA. Najnovšie zistenie navýšilo tento počet o 28 prípadov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies