Na účte OSN zriadenom na boj proti ebole je len 100-tisíc dolárov

NETKY.SK • 16 Október 2014, 21:51 • 2 min
Na účte OSN zriadenom na boj proti ebole je len 100-tisíc dolárov

OSN - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) Pan Ki-mun vo štvrtok upozornil, že fond na boj proti ebole je "prázdny" a v súčasnosti je na jeho účte len 100-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Celkovo pritom mal disponovať až jednou miliardou USD. Pan preto upozornil medzinárodnú komunitu, aby zvyšné peniaze urýchlene poslala na účet fondu. Doposiaľ pritom od donorských krajín väčšinou dostal len "finančné prísľuby". Z fondu už minuli asi 20 miliónov dolárov, väčšinu z týchto peňazí však už použili na rôzne projekty . "Náš bankový účet disponuje len 100-tisíc dolármi a toto je veľmi vážny problém," povedal Pan reportérom v sídle OSN.

 

Ebola doteraz v západnej Afrike - predovšetkým v Sierra Leone, Guinei a Libérii - zabila najmenej 4500 ľudí. Celkovo sa zatiaľ vírusom podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo najmenej 9000 ľudí. Podľa výpočtov expertov pribudne v Sierra Leone každú hodinu asi päť nových prípadov nakazenia ebolou. Súčasná epidémia eboly je najhoršia v zaznamenanej histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona