Na účastníkov Trenčianskej detskej univerzity čakajú hokejisti Hossa a Chára

NETKY.SK • 11 August 2015, 17:05 • 2 min
Na účastníkov Trenčianskej detskej univerzity čakajú hokejisti Hossa a Chára

TRENČÍN – Mimoriadna dávka športu čaká na malých účastníkov šiesteho ročníka Trenčianskej detskej univerzity (19. – 21. 8.). Stretnú sa s viacerými športovcami a zblízka si pozrú najslávnejšiu hokejovú trofej na svete.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval Norbert Jiroš z oddelenia vzťahov s verejnosťou Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne, okrem univerzitných profesorov a odborníkov, ktorí budú približovať malým vysokoškolákom taje fyziky, počítačov či experimenty v laboratóriách, budú každodennými hosťami aj výnimoční slovenskí športovci.

 

„V stredu 19. augusta to budú futbaloví majstri Slovenska z AS Trenčín, s ktorými malí bakalárikovia zažijú množstvo hier a súťaží, ako aj besedu s Martinom Ševelom, Jozefom Liškom, Petrom Čogleyom, Igorom Šemrinecom a na záver aj simulovaný zápas s ligovými majstrami. Vo štvrtok 20. augusta sa stretnú s najvyšším hráčom NHL - Zdenom Chárom a piatkovým zavŕšením športových prekvapení bude tohtoročný držiteľ Stanley Cupu Marián Hossa, ktorý bol už v minulosti čestným hosťom Trenčianskej detskej univerzity. Tento rok si malí študenti budú môcť slávny Stanley Cup obzrieť osobne,“ priblížil Jiroš.

 

Podľa rektora Jozefa Habánika je TnUAD univerzitou, ktorej cieľom je čo najlepšie prepájanie vzdelania s praxou a tento trend sa rozhodli rozšíriť aj na detskú univerzitu. „Deťom tento rok ukážeme nielen to, že veda môže byť aj zábavná a že sa dotýka každej oblasti života, ale budeme sa ich opäť snažiť motivovať aj k zdravému životnému štýlu a pohybu. Niet lepšej motivácie, ako keď to deťom vysvetlia osobne veľkí športovci z plagátov a novín,“ vysvetlil rektor.

 

Univerzita nemohla podľa jeho slov v tomto roku dokonca ani vyhovieť všetkým prihláškam, keďže záujem v posledných ročníkoch vysoko presahuje jej kapacitné možnosti. Aj šiesty ročník bude tradične v posledný deň, 21. augusta, ukončený slávnostnými promóciami malých bakalárikov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies