Na týchto miestach sa ešte stále potrebujete preukázať negatívnym testom

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 08:38 • 2 min
Na týchto miestach sa ešte stále potrebujete preukázať negatívnym testom

SLOVENSKO - Pandemická situácia na Slovensku sa síce zlepšuje, no ešte ani zďaleka nie je na odchode, čo dokazujú aj denné výsledky z laboratórií. Na niektorých miestach sa ešte stále treba preukazovať negatívnym výsledkom testu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Negatívny PCR alebo LAMP test (nie starší ako 72 hodín) alebo maximálne 24 hodín starý negatívny antigénový test je ešte stále potrebný na niektorých miestach.

 

Budete ho potrebovať napríklad v interiéroch akvaparkov, pri vnútorných bazénoch. Taktiež na svadobných hostinách, oslavách, večierkoch,  karoch  a podobných podujatiach, ako pripomenul Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

 

Prečítajte si: Pozrite si, v ktorých okresoch a pri akých príležitostiach už respirátori nosiť nemusíte a postačí vám rúško

 

Nezabúdajme aj na športové podujatia. Negatívny test musia mať diváci aj súťažiaci na športových podujatiach, kde sú súťaže organizované športovými klubmi a zväzmi.

 

Existuje výnimka v prípade, že už ste absolvovali očkovanie alebo prekonali ochorenie Covid-19. V takom prípade je potrebné potvrdenie namiesto negatívneho testu. Negatívny výsledok testu taktiež nepotrebujú deti do 10 rokov.

 

Súvisiaci článok: Aké opatrenia budú platiť od pondelka? Pozrite si, podrobný prehľad opatrení

 

Zároveň bude od pondelka 31. mája platný Cestovateľský semafor, ktorý upravuje vstup osôb na územie Slovenska a následnú karanténu. Taktiež bude od pondelka v platnosti nová vyhláška, ktorá bližšie definuje pravidlá cestovateľského semaforu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies