Na tvorbe špeciálneho albumu Wu-Tang Clanu sa podieľala aj Cher

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 12:59 • 2 min
Na tvorbe špeciálneho albumu Wu-Tang Clanu sa podieľala aj Cher

BRATISLAVA - Na tvorbe špeciálneho albumu americkej hip-hopovej skupiny Wu-Tang Clan sa podieľala aj speváčka Cher.

slovakia

left justify in out

Pre magazíny Forbes a Rolling Stone to potvrdil jej hovorca. Hlas 67-ročnej interpretky sa vraj objaví na konci jednej zo skladieb, kde zaspieva "Wu-Tang, baby. They rock the world.". V nahrávacom štúdiu sa však s členmi kapely Wu-Tang Clan nestretla, každý z nich vraj nahral svoju časť piesne samostatne.

 

Nahrávka s názvom The Wu - Once Upon A Time In Shaolin vznikala v tajnosti počas uplynulých šiestich rokov. Pôjde o dvojalbum s 31 skladbami s celkovou dĺžkou 128 minút. O ich produkciu sa postaral predovšetkým Cilvaringz, holandsko-marocký rapper a producent, ktorý je členom kolektívu Wu-Tang Killa Bees. Album bude namiesto klasického obalu umiestnený v ručne tepanej schránke z niklu a striebra, ktorú vyrobil britsko-marocký umelec Yahya. Nahrávka by mala najprv absolvovať turné po múzeách, galériách a festivaloch, kde si ju budú môcť záujemcovia za poplatok vypočuť, a následne ju bude môcť jeden fanúšik odkúpiť. "Prišlo niekoľko ponúk na dva milióny dolárov, včera niekto ponúkol päť miliónov. To je zatiaľ najvyššia ponuka. Dáva nám to pocit, že to, čo robíme, niektorí ľudia chápu. Taktiež niekoľko mojich známych, ktorí sú významnými osobnosťami vo filmovom a hudobnom priemysle, mi napísalo, že sa im tento nápad páči," uviedol RZA, člen formácie Wu-Tang Clan. 

 

Wu-Tang Clan vznikol v roku 1992, pričom jeho základom bola formácia All In Together Now. Tú tvorili bratranci RZA, GZA a Ol' Dirty Bastard, posledný menovaný však v roku 2004 zomrel. V Clane sa k tejto trojici pridali Method Man, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Raekwon a Ghostface Killah, neskôr sa neoficiálnymi členmi stali aj Cappadonna a Streetlife. Skupina debutovala v roku 1993 albumom Enter The Wu-Tang (36 Chambers), ktorý je považovaný za jednu z najlepších hip-hopových nahrávok v histórii. Nasledovali albumy Wu-Tang Forever (1997), The W (2000), Iron Flag (2001) a 8 Diagrams (2007). Wu-Tang Clan momentálne pracuje na svojej šiestej štúdiovke A Better Tomorrow, z ktorej zatiaľ predstavil singel Keep Watch. Všetci členovia sa okrem toho venujú aj sólovým projektom, pričom navzájom často spolupracujú. 

 

Cher sa pohybuje na scéne od 60. rokov minulého storočia. Bola členkou dua Sonny & Cher, v ktorom s ňou účinkoval jej už zosnulý manžel Sonny Bono. K jej najväčším hitom patria skladby ako Believe, If I Could Turn Back Time, All or Nothing, Strong Enough, Take Me Home či duet I Got You Babe. Má na konte množstvo nahrávok, napríklad All I Really Want to Do (1965), With Love, Chér (1967), Foxy Lady (1972), Stars (1975), Heart of Stone (1989) či Living Proof (2001). Na zatiaľ poslednej štúdiovke Closer To The Truth (2013) spolupracovala aj so speváčkou Pink. Počas zhruba 50-ročnej kariéry získala okrem iného aj prestížne hudobné ocenenie Grammy a za herecké výkony jej udelili Oscara, Emmy či tri Zlaté glóbusy. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies