Na turné kapely Foreigner vystúpi aj pôvodný spevák Lou Gramm

NETKY.SK • 9 Január 2017, 12:32 • 2 min
Na turné kapely Foreigner vystúpi aj pôvodný spevák Lou Gramm

BRATISLAVA - Na turné britsko-americkej rockovej kapely Foreigner vystúpi aj pôvodný spevák Lou Gramm. Americkému týždenníku Billboard prezradil informáciu jeden zo zakladajúcich členov skupiny Mick Jones.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročný gitarista tiež povedal, že na vybraných koncertoch sa okrem Gramma, ktorý pôsobil v zostave s dvojročnou prestávkou v období 1976 až 2003, predstavia napríklad aj ďalší pôvodný člen skupiny, multiinštrumentalista Ian McDonald alebo bývalý klávesák Al Greenwood. "Nebudú vystupovať na celom turné, len na vybraných miestach. Teraz je na to správny čas a teším sa, ako to pôjde. Som si istý, že to dopadne výborne," vyjadril sa Mick Jones.

 

Skupina sa v rámci koncertnej šnúry, počas ktorej oslávi 40 rokov na scéne, zastaví aj v Európe, kde počas mája a júna zahrá vo Švajčiarsku, Nemecku alebo Španielsku. Ako predkapely sa na turné predstavia Cheap Trick a Jason Bonham so svojou formáciou. Päťdesiatročný Bonham, syn zosnulého bubeníka legendárnych Led Zeppelin Johna Bonhama, v minulosti bubnoval aj v kapele Foreigner.

 

 

Formácia okrem toho plánuje vydať tento rok dvojdiskovú kompiláciu, ktorá ponúkne 40 skladieb, medzi nimi budú aj novinky. Názov či dátum vydania zatiaľ nie sú známe. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na knihu A Foreigner's Tale, v ktorej Jones spomína na doterajšiu kariéru skupiny, ale aj na ďalšie zážitky zo svojho života. Publikácia by sa mala dostať na trh počas jari.

 

Foreigner vznikli v roku 1976 v New Yorku. O rok vydali prvý, eponymný album. Celkovo ponúkli deväť štúdioviek. S nahrávkou 4 (1981) ako jedinou dobyli americký rebríček Billboard 200. Medzi ich najúspešnejšie single patria skladby ako Feels Like the First Time, Cold as Ice, Hot Blooded, Double Vision, Urgent, Juke Box Hero, Waiting for a Girl Like You alebo Say You Will. S hitom I Want to Know What Love Is dobyli americký rebríček Billboard Hot 100 i UK Chart.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies