Na Turné 4 mostíkov budú bojovať o rekordné prémie

NETKY.SK • 16 December 2013, 14:33 • 2 min
Na Turné 4 mostíkov budú bojovať o rekordné prémie

OBERSTDORF - O rekordné prémie vo výške 315-tisíc švajčiarskych frankov sa bude na prelome rokov bojovať na tradičnom Turné štyroch mostíkov (T4M) v skokoch na lyžiach. Organizátori zároveň vypísali špeciálnu finančnú prémiu pre víťaza každej kvalifikácie. Najlepší skokan v hodnotení štyroch pretekov sa môže tešiť na 20-tisíc švajčiarskych frankov a Zlatého orla.

slovakia

left justify in out

Organizátori T4M sa snažia zatraktívniť kvalifikácie, ktoré sú vždy deň pred hlavnými pretekmi. V súbojoch o postup do hlavnej súťaže najlepší často špekulujú a pretekári z prvej desiatky hodnotenia Svetového pohára ju vynechávajú. Odmenu 2000 CHF dostane víťaz kvalifikácie len v prípade, že sa uskutoční v riadnom termíne a zúčastnia sa na nej všetci prihlásení skokani. Ak sa nenaplní niektorá z podmienok, prémia sa presunie ako jackpot na ďalšiu kvalifikáciu Turné.

"Chceme urobiť kvalifikáciu atraktívnejšou a populárnejšou medzi divákmi," vysvetlil na webe Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) šéf organizačného výboru Alfons Schranz. Turné štyroch mostíkov sa už tradične uskutoční na mostíkoch v Oberstdorfe (29. decembra), Garmisch-Partenkirchene (1. januára), Innsbrucku (4. januára) a Bischofshofene (6. januára). Obhajca prvenstva Gregor Schlierenzauer sa pokúsi o tretí triumf v rade, čo sa v histórii sledovaného podujatia doteraz podarilo len v 60. rokoch 20. storočia Nórovi Björnovi Wirkolovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona