Na turnaj v konskom póle na Liptove sa chystá aj poslanec Hlina

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:49 • 2 min
Na turnaj v konskom póle na Liptove sa chystá aj poslanec Hlina

Na turnaj v konskom póle na Liptove sa chystá aj poslanec Hlina - Cestovanie Po dvojročnej prestávke dnes štartuje v Liptovskom Hrádku 2. ročník turnaja v konskom póle na snehu.

slovakia

left justify in out

img

Po dvojročnej prestávke dnes štartuje v Liptovskom Hrádku 2. ročník turnaja v konskom póle na snehu. Trojdňové podujatie, ktoré nesie názov BMW xDrive Polo On Snow 2013 privíta štyri tímy a zastúpenie bude mať aj Slovensko. Premiéra turnaja sa konala v roku 2010 na Štrbskom Plese a organizátori veria, že sa im podarí nadviazať na vydarený prvý ročník. Celkovo sa na koňoch predstavia zástupcovia siedmich krajín, a to Maďarska, Švajčiarska, Rakúska, Poľska, Nemecka, Juhoafrickej republiky a domáceho Slovenska.

„Som veľmi rád, že slovenskej verejnosti môžeme opäť priniesť turnaj v póle na snehu. Zimná verzia tohto športu je veľmi atraktívna, čo určite ešte znásobí aj umiestnenie podujatia do nádhernej lokality v Liptovskom Hrádku pri hoteli Grand Castle. Pripraviť podmienky na takýto turnaj je organizačne aj finančne nesmierne náročné, ale verím, že aj vďaka partnerom ponúkneme všetkým návštevníkom tri dni plné radosti, zábavy aj krásneho športu a zároveň podporíme turistický ruch v zimnej sezóne na Liptove,“ uviedol riaditeľ I. Pólo Klubu Bratislava 1888 Peter Godányi.

Pre návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program, súčasťou jedného z tímov bude aj známy slovenský moderátor Matej „Sajfa“ Cifra, ktorý bude celú akciu aj moderovať. Areál, v ktorom sa turnaj uskutoční patrí k najstarším častiam Liptovského Hrádku, kde neskôr vyrástol hrad a kaštieľ. „Konské pólo je šport, ktorý do tohto prostredia patrí, preto som rád, že si jeho organizátori vybrali práve naše mesto. Verím, že sa tu všetci cítia príjemne,“ konštatoval primátor mesta Branislav Tréger. Miesto konania turnaja bolo vybrané organizátormi tak, aby scenéria reprezentovala usporiadateľskú krajinu a technické podmienky vyhovovali striktným pravidlám polo turnajov v Európe.

V nedeľu 3. februára sa na toto podujatie chystá aj poslanec NR SR Alojz Hlina, podľa vlastných slov však nepríde sám. „Rozhodli sme sa, že pomôžeme ľuďom, ktorí žijú v blízkosti areálu, kde sa bude pólo konať, logistickou podporou, aby sa mohli prísť pozrieť. Ich sociálna situácia je veľmi ťažká, tak mi im pomôžeme, aby videli aj oni ako sa bohatí zabávajú,“ uviedol pre TASR Hlina. Podľa neho ísť provokovať ľudí v tomto ťažkom skúšanom regióne hrou konské pólo, ktoré nemá historické zázemie na Slovensku a je spojené len s velikánskom a aroganciou, nie je veľmi náležité.

Hlina chce na niekoľkých autobusoch so sebou priviesť približne 300 až 400 obyvateľov. „Sú to ľudia z rómskych osád, predpokladám, že organizátori s tým nebudú mať problém a napr. keď niektorí z týchto ľudí prídu v maskách, budú mať zadarmo vstup na VIP tribúnu, ako to bolo deklarované. Keď už teda sa rozhodli organizovať konské pólo na Liptove, tak verím, že umožnia týmto občanom ho vidieť a nebudú sa snažiť nejakým spôsobom ich odtiaľ vytesniť,“ uzavrel Hlina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies