Na Tunel Robina Williamsa nainštalovali nové označenie

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 13:16 • 2 min
Na Tunel Robina Williamsa nainštalovali nové označenie

SAN FRANCISCO - Tunel s dúhovými klenbami, ktorý prepája svetoznámy visutý most Golden Gate s kalifornským okresom Marin County (v severnej časti Sanfranciského zálivu), sa oficiálne stal Tunelom Robina Williamsa.

slovakia

left justify in out

Noviny San Francisco Chronicle informovali, že v pondelok večer boli na nový Tunel Robina Williamsa nainštalované označenia. Dosiaľ bol neoficiálne známy pod názvom Waldov tunel, dodala dnes informáciu tlačová agentúra AP.

 

 

 

Senát amerického štátu Kalifornia schválil vlani návrh zmeniť názov tunela, aby bol poctou zosnulému hercovi a komikovi Robinovi Williamsovi. Ten vyrastal a žil práve v oblasti Sanfranciského zálivu v severnej Kalifornii. Zomrel 11. augusta 2014, keď si vo veku 63 rokov vzal život.

 

Dve značky s novým názvom - každá na jednej strane tunela - stáli 3000 dolárov a boli zaplatené s využitím súkromných finančných darov.

 

Svetovú popularitu priniesol hercovi výkon vo filme Dobré ráno, Vietnam, za ktorý získal v roku 1987 prvú oscarovú nomináciu. Neskôr účinkoval v úspešných snímkach Spolok mŕtvych básnikov (1989), Čas prebudenia (1990), Kráľ Rybár (1991), Hook (1991) či Otec v sukni (1993). Svojho jediného Oscara získal v roku 1997 za vedľajšiu úlohu psychiatra vo filme Dobrý Will Hunting. Získal tiež dve ceny Emmy, štyri zlaté glóbusy a päť cien Grammy.

 

Podľa slov svojej hovorkyne umelec bojoval v poslednom období života s ťažkou depresiou a ťažko sa vyrovnával aj s Parkinsonovou chorobou, ktorú mu diagnostikovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies