Na Troch kráľov platí výnimka pre dojazd nákladných áut

NETKY.SK • 6 Január 2012, 10:05 • 2 min
Na Troch kráľov platí výnimka pre dojazd nákladných áut

Na Troch kráľov platí výnimka pre dojazd nákladných áut

slovakia

left justify in out

img

Prezídium Policajného zboru povolilo na piatok 6. januára výnimku na dojazd nákladných vozidiel. Platí to pre všetky nákladné autá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku.

Ide o prípady, kedy vodiči prichádzajú po týchto cestách na Slovensko zo susedných štátov, pričom stanovisko vozidla alebo miesto vykládky je na území SR.

Policajti však napriek tejto výnimke budú oprávnení, ak si to vyžiada bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, prípadne mu prikázať jej smer.

Podľa zákona práve v dňoch pracovného pokoja majú nákladné vozidlá zákaz jazdy na určených cestách. Keďže na Troch kráľov si veriaci pripomínajú Zjavenie Pána a pravoslávni kresťania majú Vianoce, preto polícia vyšla v ústrety vodičom, aby mohli tento deň stráviť v kruhu svojej rodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona