Na Troch kráľov museli tatranskí záchranári do terénu

NETKY.SK • 7 Január 2015, 09:18 • 2 min
Na Troch kráľov museli tatranskí záchranári do terénu

TATRY – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) počas Troch kráľov vyrážali na pomoc dvakrát. V poobedňajších hodinách zasahovali vo Vysokých Tatrách, v podvečer ich o pomoc požiadali turisti, ktorí zablúdili v Nízkych Tatrách. Obe akcie dopadli úspešne.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade išlo o 56-ročného muža, ktorý počas turistiky začal pociťovať bolesti na hrudníku a celkovú slabosť. Spolu s ďalšími turistami sa nachádzal pod Popradský plesom vo Vysokých Tatrách na modrom turistickom chodníku. Záchranárom HZS sa k nemu podarilo dostať pomocou terénneho vozidla, na mieste mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Muža transportovali do Starého Smokovca a posádka rýchlej zdravotnej pomoci ho previezla na ďalšie vyšetrenia do popradskej nemocnice. 

 

Ani túra mladých 25-ročných Slovákov v Nízkych Tatrách v utorok 6. januára nedopadla dobre. Na ceste z obce Ludrová do Liptovskej Lužnej niekoľkokrát zablúdili. Nakoniec uviazli pod vrchom Veľký Salatín v hlbokom snehu a vyčerpaní pokračovať v túre nedokázali. Štyria privolaní záchranári z Donovál ich našli a poskytli im teplé oblečenie a tekutiny. Spoločne potom zostúpili po červenej turistickej značke do Liptovskej Lužnej. Následne turistov odviezli terénnym vozidlom na Donovaly. Horskí záchranári ukončili akciu v neskorých večerných hodinách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies