Na tribúnu futbalového klubu FC Petržalka sa skladajú fanúšikovia

NETKY.SK • 17 December 2014, 10:54 • 2 min
Na tribúnu futbalového klubu FC Petržalka sa skladajú fanúšikovia

BRATISLAVA – Na naše zemepisné šírky nevídaná situácia! Petržalský futbalový klub hral ako jeden z mála našich tímov Ligu majstrov. Teraz však musí začínať odznova pod názvom FC Petržalka Akadémia.

slovakia

left justify in out

Po finančných problémoch, ktorými klub prešiel musel niekoľkokrát zmeniť názov. V tejto sezóne hrá A-mužstvo najnižšiu súťaž. No aj napriek tomu má klub svojich verných fanúšikov, ktorí sledovali pád mužstva z Ligy majstrov na úplné dno.

 

„Po turbulentných časoch, ktorými si prešiel náš futbalový klub sa situácia stabilizovala. Naše mládežnícke družstvá boli preradené do nižších súťaží, pretože FC Petržalka Akadémia, je nový, čistý subjekt, čo znamenalo odchod najlepších hráčov do konkurenčných tímov. Seniorské družstvo začína dokonca z najnižšej súťaže, kde je po jeseni na prvom mieste. Snažíme sa však čo najrýchlejšie dostať naspäť, kam petržalský futbal patrí,“ povedal pre netky.sk športový manažér klubu Andrej Kalina a dodal: „Nie je to však jednoduché, všetko chce čas a financie. V zahraničí sme boli viac krát svedkami, že fanúšikovia zachraňujú skrachované kluby rôznymi zbierkami.“

 

img

 

Petržalka sa obrátila na svojich fanúšikov s prosbou o dobudovanie poslednej časti tribúny. Na Slovensku ide o veľmi ojedinelú situáciu. „Zbierka na tribúnu sa pomaly rozrastá, po niečo viac ako týždni sa vyzbieralo cez 1500€. Konkrétne na tento účel potrebujeme približne 20 000€,“ uzavrel športový manažér FC Petržalka Akadémia Andrej Kalina. Viac informácií o klube a zbierke nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies