Na tri katolícke kostoly zaútočili zápalnými bombami

NETKY.SK • 12 Január 2018, 19:32 • 2 min
Na tri katolícke kostoly zaútočili zápalnými bombami

SANTIAGO - Tri katolícke kostoly v čilskom hlavnom meste Santiago sa stali terčom útokov, pri ktorých páchatelia použili zápalné bomby.

slovakia

left justify in out

Útoky sa stali v noci zo štvrtka na piatok, len pár dní pred tým, ako do krajiny pricestuje pápež František. Ten navštívi Čile v pondelok.

Páchatelia hodili na kostoly zápalné bomby a následne budovy postriekali horľavinou. Podľa Mahmuda Aleuya z ministerstva vnútra útoky spôsobili len menšie škody. Pred jedným z kostolov našli úrady letáky,ktoré údajne pochádzali od príslušníkov domorodého kmeňa Mapučov a ktoré obsahovali aj vyhrážky smerované na pápeža.

 

"Ďalšie bomby budú vo vašej sutane," píše v nich. Úrady vyslali pyrotechnikov aj k jednému z evanjelických kostolov, kde sa údajne nachádzal sud s horľavinou. V súvislosti s útokmi zatiaľ nikoho nezatkli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona