Na trhovisku v Nigérii odpálli bombu: Zomrelo 56 ľudí!

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Na trhovisku v Nigérii odpálli bombu: Zomrelo 56 ľudí!

MAIDUGURI - Najmenej 56 obetí na životoch si podľa príslušníkov občianskej hliadky vyžiadal výbuch bomby nastraženej na trhovisku v meste Maiduguri v severovýchodnej časti Nigérie.

slovakia

left justify in out

Vodca občianskej spoločnej bojovej jednotky povedal, že skupina objavila na mieste výbuchu najmenej 56 tiel, hoci viaceré neboli v celku či boli spálené na nepoznanie.
      

Ďalší svedkovia tiež odhadli počet zabitých na približne 50. Niektorí predstavitelia tvrdia, že zahynulo iba 17 ľudí. Výbuch zničil autá a taxíky, z ktorých vystupovali ľudia.
      

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, v minulosti sa však k podobným bombovým a ozbrojeným útokom v Maiduguri a na severe Nigérie hlásila islamistická skupina Boko Haram, ktorá chce v Nigérii založiť islamský štát.
      

Militanti z Boko Haram spustili v roku 2009 na severe Nigérie ozbrojený boj za vytvorenie islamského štátu. Len tento rok tam jej členovia zabili viac ako 2000 ľudí. Od polovice roku 2013 sa Boko Haram zameriava na vládne bezpečnostné sily, útočí aj na kresťanských a moslimských civilistov v domácnostiach, na trhoch, v nemocniciach a v školách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies