Na trh sa vracia legendárna značka bicyklov Favorit

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 07:49 • 2 min
Na trh sa vracia legendárna značka bicyklov Favorit

PRAHA - Prvých niekoľko stoviek bicyklov vyrobí v tomto roku spoločnosť Favorit Czechoslovakia. Jej vlastník Richard Galovič sa rozhodol obnoviť slávu legendárnej značky bicyklov, ktorá po roku 1990 neobstála na trhu. Nové bicykle Favorit však mieria do vyššej cenovej kategórie a sú vyrábané ručne, zákazníkom presne na mieru. Informoval o tom server e15.cz.

slovakia

left justify in out

Do obnovenia výroby bicyklov Favorit v Jeseníku a na Slovensku investoval Galovič niekoľko desiatok miliónov korún. Vývoj a konštrukcia troch nových modelov trvali niekoľko mesiacov a prvé bicykle Favorit boli ručne vyrobené tento rok v marci. "Evidujeme už desiatky objednávok a každý deň prichádzajú nové. Všetky sú zatiaľ z Česka a zo Slovenska. Na zahraničné trhy sa sústredíme až po riadnom zavedení výroby a marketingu," dodal.

 

Reštart značky sa nezaobišiel bez problémov. Galovič chcel výrobu pôvodne rozbehnúť už na jeseň v roku 2012. Následné zdržanie vysvetľoval okrem iného množstvom falzifikátov na trhu a spormi o značku.

 

Od mája zašle firma Favorit Czechoslovakia zákazníkom podľa poradia objednávok prvých 50 bicyklov z novej kolekcie. Spoločnosť vyrába tri modely, ktoré sú vhodné do mesta, na výlety aj športovo ladenú jazdu.

 

Základná cena bicyklov Favorit vybavených moderným remeňovým pohonom a prevodovkou ukrytou v náboji zadného kolesa predstavuje takmer 56.000 Kč (2031,19 eura). Zákazníci si môžu vybrať materiál, z ktorého bude vyrobený rám, ako aj rôzne doplnky. V ponuke je za príplatok takmer 37.000 Kč aj elektronické radenie prevodov, ktoré sa ovláda tlačidlom. Každý bicykel Favorit má štítok, na ktorý si zákazníci môžu nechať napísať svoje meno alebo prezývku. "Teší nás reakcia verejnosti aj úprimný záujem zákazníkov, ktorí oceňujú nadčasový design aj netradičné technické riešenie. A okrem toho aj to, že sme sa s odvahou pustili do niečoho, čo sa na začiatku zdalo byť nemožné," povedal Galovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies