Na tretích MS v sezóne si zahrá 17-ročný Američan Matthews

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 10:32 • 2 min
Na tretích MS v sezóne si zahrá 17-ročný Američan Matthews

VIEDEŇ - Americká hokejová reprezentácia už má v kádri pre majstrovstvá sveta v Česku okrem dvoch brankárov a ôsmich obrancov aj trinástich útočníkov. Do výberu USA trénera Todda Richardsa pribudol aj mladík Auston Matthews, ktorý v tomto roku štartoval aj na svetovom šampionáte hráčov do 20 i 18 rokov. V prípade štartu na seniorskom šampionáte v Ostrave a Prahe sa 17-ročný center stane len druhým hráčom od roku 2003, ktorý nastúpil v jednej sezóne na majstrovstvách sveta seniorov, juniorov i dorastencov.

slovakia

left justify in out

Vtedy sa to podarilo Bielorusom Andrejovi Kosticynovi a Vadimovi Karagovi, v roku 2014 sa o to postaral Švajčiar Kevin Fiala. Matthews nastúpil v americkom mužstve v utorkovom prípravnom zápase vo Viedni proti domácemu výberu, zámorský tím triumfoval 4:1 a mladý hokejista v ňom strelil jeden gól.

 

V tíme USA figuruje iba 13 hokejistov, ktorí v aktuálnom ročníku hrali v NHL. Dvaja pôsobili v KHL, ďalší dvaja v AHL, piati vo vysokoškolskej NCAA a Matthews sa pripravoval s výberom USA do 18 rokov. Kapitánom mužstva bude Matt Hendricks z Edmontonu Oilers.

 

Američania sa na MS predstavia v základnej B-skupine v Ostrave, ich súpermi budú postupne výbery Fínska, Nórska, Ruska, Bieloruska, Dánska, Slovinska a Slovenska (12. mája o 16.15 h).

Nominácia reprezentácie USA na majstrovstvá sveta do Česka:
Brankár: Alex Lyon (univerzita Yale/NCAA), Connor Hellebuyck (St. John's/AHL)
Obrancovia: John Moore, Connor Murphy (obaja Arizona Coyotes/NHL), Jake Gardiner (Toronto Maple Leafs, Kan./NHL), Seth Jones (Nashville Predators/NHL), Torey Krug (Boston Bruins/NHL), Justin Faulk (Carolina Hurricanes/NHL), Mike Reilly (Univerzita Minnesota/NCAA), Zach Redmond (Colorado Avalanche/NHL)
Útočníci: Trevor Lewis (Los Angeles Kings/NHL), Ben Smith (San Jose Sharks/NHL), Matt Hendricks (Edmonton Oilers, Kan./NHL), Jeremy Morin (Columbus Blue Jackets/NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Marc Arcobello (Arizona Coyotes/NHL), Dylan Larkin (Univerzita Michigan/NCAA), Dan Sexton (Nižnekamsk, Rus./KHL), Jimmy Vesey (Univerzita Harvard/NCAA), Jack Eichel (Boston University/NCAA), Stefan Matteau (New Jersey Devils/NHL), Nick Bonino (Vancouver Canucks, Kan./NHL), Auston Matthews (USA "18"/USDP)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona