Na trenčianskom letisku sa začala Pohoda

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 08:32 • 2 min
Na trenčianskom letisku sa začala Pohoda

TRENČÍN - Na trenčianskom letisku sa vo štvrtok začal 21. ročník multižánrového festivalu Pohoda, ktorý potrvá do nedeľného dopoludnia. Prvý deň sa niesol v pokojnej atmosfére, ku ktorej sa pridali aj prajné slnečné počasie, pomerne teplá noc a pestrá dramaturgia.

slovakia

left justify in out

Festival odštartoval podľa plánu o 18:30 organizátor Michal Kaščák, ktorý sa poďakoval všetkým prítomným za účasť a zároveň tak podujatie symbolicky "prenechal návštevníkom". Ako prvá vystúpila slovenská kapela Chiki liki Tu-a.

So slnkom sa na hlavnom pódiu rozlúčilo emóciami nabité koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), pod ktorý sa podpísala trojica Milan Lasica, Július Satinský a Jaroslav Filip. Na Pohode predstavili skladby ako napríklad Spomínam na Paríž, Za dedinou, Keď som išiel, Bolo nás jedenásť alebo Do batôžka osobnosti ako Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik, Dano Salontay, Peter Kaščák so spomínaným bratom Michalom, Slavo Solovic, Lasky alebo Michal Žáček.

Hlavný stage vo štvrtok ovládlo nórske duo Ylvis, ktoré ponúklo skvelú šou a roztancovalo niekoľkotisícový dav pod pódiom i na okolitých plochách. Bratia Vegard and Bard Ylvisakerovci počas tlačovej konferencie pred samotným koncertom vyhlásili, že ponúknu zaujímavý program a vystriedajú niekoľko kostýmov. Súrodenci tiež uviedli, že sami seba vnímajú viac ako zabávačov, nie ako hudobníkov, a to sa budú snažiť ukázať aj na pódiu. Duo, ktoré predstavilo pestrú paletu hudobných žánrov, si získalo fanúšikov a všetky spomínané sľuby splnilo. Počas koncertu, ktorý podtrhli výborný zvuk, svetlá a tanečníci, zazneli aj skladby ako Shabby Chic, I Will Never Be a Star, Mr. Toot alebo Massachusetts. Formácia si po stretnutí s novinármi prevzala aj darček od fanúšičiek a fanúšikov, ktorí im priniesli fujaru. Tú si dvojica hneď aj vyskúšala a pochválila jej zvuk.

Orange stage otvorila slovenská kapela - The Ills, ktorá šetrila slovami a čakajúcemu davu radšej ponúkla skvelý koncert. Na vlne silnej atmosféry sa nieslo vystúpenie anglickej skupiny Slowdive, ktorá patrí medzi zástupcov žánrov ako shoegaze či dream pop. Energické vystúpenia ponúkli vo štvrtok aj švédski Movits!, ktorí spájajú swing, hip-hop alebo džez, ale aj punkové anglické duo Slaves.

Areál zdobia tradičné slnečnice s klavírom uprostred, "motýlie krídla" či množstvo výtvarných inštalácií. Na ľudí dnes čakajú okrem koncertov aj rôzne diskusie, workshopy, Kreatívna zóna, filmy a množstvo ďalších sprievodných aktivít. Organizátori nezabudli ani na najmenších návštevníkov, pre ktorých je určený najmä Family park s programom pre deti. K dispozícii je množstvo stánkov s rôznym občerstvením či nápojmi, kníhkupectvo, lekáreň, tribúny, kolotoče, balón, festivalový vláčik, vyhliadková veža, slamený labyrint, viac ako 200 splachovacích a vyše 500 chemických toaliet, cisterny s pitnou vodou alebo 156 ružíc s teplou vodou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona