Na Štrbskom Plese sa začalo lyžovať

NETKY.SK • 3 December 2010, 12:41 • 2 min
Na Štrbskom Plese sa začalo lyžovať

Na Štrbskom Plese sa začalo lyžovať

slovakia

left justify in out

img

V Tatrách panuje mrazivé počasie, čo lyžiarskym strediskám umožnilo technické zasnežovanie. Pridala sa k tomu aj bohatá vrstva prírodného snehu, takže strediská v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese, v Jasnej i Nízkych Tatrách otvorili lyžiarsku sezónu v piatok 3. decembra.
Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts informovala, že sezóna v ich strediskách sa v minulom roku začala 18. decembra. V piatok sa bude vo väčšine z nich lyžovať za symbolické jedno euro. V Jasnej bude v prevádzke štvorsedačková lanovka a zjazdovka Biela Púť, vlek na Záhradkách a štvorsedačka na Lukovú. Na južnej strane Chopku bude lyžiarom k dispozícii lanovka Kosodrevina Srdiečko.
V Tatranskej Lomnici bude zatiaľ v prevádzke zjazdovka z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice. Na Štrbskom Plese je zatiaľ isté, že lyžovať sa bude na svahu Interski. „Premávať bude trojsedačková lanovka Mostíky,“ doplnila Lenka Maťašovská z Parku Snow.
Na Štrbskom Plese sa tradične začínala lyžiarska sezóna ako v prvom stredisku na Slovensku. V minulom roku bolo spustenie sezóny 15. decembra, takže tohtoročná prvá lyžovačka prišla do viacerých stredísk o zhruba dva týždne skôr. V piatok, resp. v sobotu 4. decembra spúšťajú sezónu aj dve strediská v Ždiari, konkrétne Ždiar-Strednica a Ski Bachledová.
Menšie strediská na podhorí ešte nemajú dostatok snehu, takže otvárať budú o čosi neskôr. Vedúci strediska v Lopušnej doline Ondrej Zoričák TASR informoval, že SkiChem Lopušná dolina začne prevádzku v sobotu 11. decembra. „Ešte nemáme vysneženú stopu pod svahom a teraz majú akcie veľké strediská vo Vysokých Tatrách, takže by to bolo zbytočné,“ konštatoval Zoričák.
Stredisko vo Vyšných Ružbachoch bude sezónu otvárať ešte o čosi neskôr. „My spustíme sezónu až týždeň pred Vianocami,“ konkretizoval vedúci strediska Ladislav Solár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies