Na trávniku ho bolo cítiť, Bakoš sa vrátil do zostavy po dvojmesačnej vynútenej pauze

NETKY.SK • 30 November 2018, 10:53 • 2 min
Na trávniku ho bolo cítiť, Bakoš sa vrátil do zostavy po dvojmesačnej vynútenej pauze

Brusel - Po takmer dvojmesačnej prestávke zavinenej zranením sa útočník Marek Bakoš vrátil na futbalové trávniky a svojím výkonom pomohol Spartaku Trnava k zisku cenného bodu na pôde Anderlechtu Brusel.

slovakia

left justify in out

Remíza 0:0 síce slovenskému majstrovi definitívne zatarasila cestu do jarného 16-finále Európskej ligy UEFA 2018/2019, udržala ho však na tretej priečke v D-skupine. Motiváciou Spartaka je skončiť v tabuľke nad belgickým protivníkom, pred ktorým má dvojbodový náskok. V praxi to znamená, že k naplneniu tohto cieľa mu postačí remíza s Fenerbahce Istanbul alebo zaváhanie Anderlechtu na pôde Dinama Záhreb v záverečnom šiestom kole (13. decembra).

 

Bakoš sa zranil 7. októbra v ligovom súboji so Sereďou, na európskej scéne vynechal oba zápasy s Dinamom Záhreb. Do Bruselu cestoval s malou dušičkou, pravdepodobnejšie sa javila verzia, že nastúpi ako striedajúci "žolík". Napokon sa objavil v základnej zostave a na ihrisku pobudol 60 minút, keď ho nahradil Ali Ghorbani.

 

"Deň pred zápasom to vyzeralo, že nastúpim možno na desať minút. Napokon sme sa dohodli, že to skúsim od začiatku. O mňa ale nejde, dôležité je, že sme dokázali uhrať zaujímavý výsledok proti veľkému klubu. To nás môže tešiť, aj keď sme trošku smutní, že nebudeme bojovať o postup. Športovo však treba uznať, že Dinamo Záhreb a Fenerbahce sú od nás lepší," vyhlásil Bakoš, ktorý mal v 32. minúte na kopačke najväčšiu šancu Spartaka. Jeho pohotovú strelu však brankár Anderlechtu Didillon vyrazil pred seba. 

 

"Erik Jirka to spravil perfektne. Prešiel cez brániaceho hráča, dal to pod seba. Možno keby som mal za sebou viac tréningov, tak by som tú šancu premenil," vrátil sa 35-ročný útočník k zahodenej príležitosti.

 

"Baky" ocenil výsledok, ktorý jeho tím uhral na pôde tradičného účastníka európskych klubových súťaží. "Myslím, že sa celkovo nemusíme hanbiť za výsledky, ktoré sme v Európskej lige uhrali. Máme štyri body, ale pred nami je ešte posledný zápas a tak by som nerád v predstihu hodnotil naše účinkovanie v súťaži. Verím, že s Fenerbahce to bude sviatok, vyvrcholenie našej premiérovej účasti v Európskej lige," pripojil Bakoš pozvánku pre trnavských fanúšikov.

 

Tých pricestovalo do Bruselu zhruba sedemsto, aby podporili obľúbený tím. Hravo prekričali aj preriedený domáci fanklub a "andeli" sa vďaka nim mohli na Štadióne Constanta Vanden Stocka cítiť ako vo vlastnej obývačke. "Ľudia sú perfektní, či ide o domáce zápasy, alebo výjazdy na ihriskách súperov. Hrá sa nám pred nimi veľmi dobre, sú veľký zdroj energie. Treba ich pochváliť za to, akú atmosféru opäť vytvorili."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies