Na trati Bratislava – Komárno sa zvyšuje kapacita vlakov, zabezpečí komfortnejšie cestovanie

NETKY.SK • 22 Január 2018, 09:55 • 2 min
Na trati Bratislava – Komárno sa zvyšuje kapacita vlakov, zabezpečí komfortnejšie cestovanie

BRATISLAVA – Vlaky na frekventovanej trati Bratislava – Komárno odvezú opäť viac ľudí. Súkromný dopravca na trať nasadil novú motorovú jednotku typu DB 628 s kapacitou 143 miest na sedenie.

slovakia

left justify in out

Pre zvyšujúci sa záujem o cestovanie na tejto trati ministerstvo dopravy vyzvalo spoločnosť RegioJet na urýchlené hľadanie možností zlepšenia situácie na trati. Dohoda o postupnom nasadzovaní dodatočných vlakových súprav, ktoré pomôžu najviac vyťaženým spojom, sa teraz stáva realitou.

 

„Ľudia budú môcť cestovať pohodlnejšie a kultúrnejšie, pretože práve najviac vyťažené a preplnené spoje budú radené tak, aby odviezli viac ľudí. Teší ma, že sa to podarilo zrealizovať v pomerne krátkom čase. Dúfam, že postupne prídu ďalšie takéto pozitívne správy pre cestujúcich,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

 

Za posledných päť rokov sa počet cestujúcich na tejto trati takmer zdvojnásobil. V minulom roku tam vlak využilo približne 2,7 milióna cestujúcich. V súčasnosti na trati z Dunajskej Stredy v smere do Bratislavy premáva 22 vlakov, 12 vlakov smeruje z Komárna do Bratislavy a späť. V smere z hlavného mesta do Dunajskej Stredy je to celkom 25 vlakov – vrátane vlakov do Komárna.

 

Z dôvodu jednokoľajnosti trate a obmedzených možností križovania a predchádzania vlakov na trati nie je možné zavedenie ďalšieho posilového vlaku pre prepravu cestujúcich v smere do Bratislavy. Ministerstvo dopravy preto naďalej rokuje  s RegioJetom o zvyšovaní kapacity. Zámerom je zdvojenie, resp. strojenie nasadzovaných vlakových súprav, ktoré tým poskytnú dostatok miest na sedenie, a teda aj komfortnejšie cestovanie pre ľudí.

 

Už začiatkom leta sa má na trať BA – Komárno vrátiť aj poškodená jednotka 643 Talent, ktorá bola v oprave v dôsledku dopravnej nehody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies