Na trať košického maratónu vybehne aj 232 daniarov a colníkov z finančnej správy

NETKY.SK • 30 September 2017, 10:51 • 2 min
Na trať košického maratónu vybehne aj 232 daniarov a colníkov z finančnej správy

BRATISLAVA - Nedeľného (1.10.) 94. ročníka Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach sa zúčastní aj 232 zamestnancov finančnej správy.

slovakia

left justify in out

Colníci a daniari oblečení v zelených tričkách so znakom organizácie na chrbte sa zapoja do štyroch disciplín. Najviac z nich – 110, bude bežať polmaratónsku trať.

 

Tradícia účasti finančnej správy na košickom maratóne sa udržiava od roku 2004, priblížila hovorkyňa Ivana Skokanová. Odvtedy sa počas MMM konajú aj Majstrovstvá finančnej správy v maratónskom behu. "Počet bežcov z finančnej správy sa každoročne zvyšuje, pričom najsilnejší z hľadiska účasti je práve tento ročník," uviedla Skokanová.

 

Na najdlhšiu maratónsku trať sa vydá 28 bežcov z finančnej správy, na štafetový beh sa ich prihlásilo 64 a 30 pôjde na korčuliach. Z celkového počtu bude 72 žien a 80 súťažiacich bude mať na súťaži premiéru, priblížila základnú štatistiku Skokanová. Najstarší bežec v zelenom tričku má 63 rokov, najmladší 21.

 

Každý druhý rok sa k zamestnancom slovenskej finančnej správy pridajú aj zahraniční kolegovia, ktorých bolo doteraz 84 z 13 zahraničných colných správ. Tento rok príde do Košíc 20 zamestnancov colných správ z Českej republiky, Belgicka, Nemecka, Nórska a Veľkej Británie. Spomedzi športových výkonov najviac vyčnieva výkon Garyho Penningtona. Britský colník dosiahol v roku 2012 a 2015 na polmaratónskej trati celkové 3. miesto.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona