Na trase z Maroka do Európy zahynuli 4 migranti, 34 ďalších zachránili

NETKY.SK • 7 December 2016, 13:15 • 2 min
Na trase z Maroka do Európy zahynuli 4 migranti, 34 ďalších zachránili

RABAT - Marocké úrady dnes oznámili, že štyria migranti zahynuli a 34 ďalších bolo zachránených po tom, čo sa ich nafukovací čln prevrátil medzi Marokom a Španielskom.

slovakia

left justify in out

Marocká štátna tlačová agentúra MAP informovala, že marocké námorné sily, polícia a záchranné služby dnes vytiahli živých ľudí a telá obetí z vôd pri meste al-Husajma, ktoré sa rozkladá na pobreží Stredozemného mora.

Migranti v člne pochádzali väčšinou zo subsaharskej Afriky a bolo medzi nimi päť žien, dodala agentúra MAP. Prípad začali vyšetrovať ako pokus o ilegálnu migráciu.

 

K záchrane došlo deň po tom, čo španielske úrady zachránili 64 migrantov z dvoch člnov pri tom istom pobreží. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že Španielsko prijalo v roku 2015 približne 3850 migrantov, ktorí sa priplavili cez Stredozemné more alebo boli zachránení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies