Na tradičnom karnevale v New Yorku zastrelili troch ľudí

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:26 • 2 min
Na tradičnom karnevale v New Yorku zastrelili troch ľudí

Na tradičnom karnevale v New Yorku zastrelili troch ľudí

slovakia

left justify in out

img

Traja ľudia zahynuli a dvaja policajti utrpeli zranenia pri streľbe, ktorá sa v noci nadnes strhla v New Yorku počas každoročného karnevalu pôvodných obyvateľov Karibiku.
      Tradičný festival pod názvom West Indian Day (Deň Západnej Indie) bol súčasťou osláv amerického sviatku práce Labor Day, ktorý je v Spojených štátoch neoficiálnym koncom leta.
      Policajta postreleného do ruky hospitalizovali a mal by byť mimo ohrozenia života, uviedol newyorský starosta Michael Bloomberg. Ďalšieho policajta guľka len škrabla.
      Jeden z usmrtených ľudí bol zrejme okoloidúci, ďalší dvaja boli pravdepodobne útočníci, uviedla agentúra AP. Podľa svedkov sa strieľalo najmenej 30 sekúnd a znelo to ako paľba z automatickej zbrane.
      K streľbe došlo v blízkosti Brooklynu po sprievode, ktorý už bol poznamenaný streľbou a obeťami v rokoch 2003 a 2005. Po sprievode bývajú párty, ale polícia neuviedla, či streľba s nimi súvisela.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona