Na Tour de France rozdelia medzi súťažiacich dva milióny

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 09:45 • 2 min
Na Tour de France rozdelia medzi súťažiacich dva milióny

PORTO-VECCHIA - Cyklisti na 100. ročníku Tour de France budú bojovať aj o finančné prémie vo výške viac ako dva milióny eur. Celkový víťaz zinkasuje po trojtýždňovej drine v Paríži 450-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Pre druhého muža pripravili organizátori 200-tisíc, pre tretieho 100-tisíc. Štvrtý si polepší o 70-, piaty o 50-tisíc eur, postupne suma klesá, devätnásty muž výsledkovej listiny dostane tisícku. 

Každý, kto príde do cieľa v Paríži, má istotu 400 eur. Celkovo organizátori za konečné výsledky vyplatia 1,009 milióna eur.
Víťaz etapy vylepší svoje príjmy o 8-tisíc eur, finančné prémie si delia najlepší dvadsiati. Posledný muž v dvadsiatke má istotu 200 eur. V tímovej časovke berie víťazné zoskupenie 10-tisíc eur. Za víťazstvá v bodovacej súťaži o zelený dres a vrchárskej súťaži o dres s červenými bodkami je 25-tisíc, najlepší mladík do 25 rokov dostane 20-tisíc. Organizátori vyplácajú aj najaktívnejšieho jazdca v etape, ktorému pošlú dvetisíc eur. Najlepší tím v etape dostane 2800 eur, v celkovom poradí 50-tisíc. Informácie priniesol web letour.fr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies