Na toto si dajte pozor: Žena si z lietadla vzala jablko, tvrdo na to doplatila

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
Na toto si dajte pozor: Žena si z lietadla vzala jablko, tvrdo na to doplatila

Američanka si neuvedomila jednu vec, preto musela zaplatiť vysokú pokutu.

slovakia

left justify in out

Crystal Tadlocková prednedávnom letela z Paríža so Minneapolisu, odkiaľ ju ešte čakal ďalší prestupný let. Na palube linky z Francúzska dostali okrem iného občerstvenia aj jablko, ktoré však nezjedla hneď, preto si ho odložila do príručnej batožiny s tým, že si ho dá neskôr. Kým na letisku v Minneapolise čakala na ďalšie lietadlo, náhodne si ju vytipoval colník, ktorý jej skontroloval tašku. V nej našiel jablko zabalené ešte v pôvodnom obale s logom aerolínií a prekvapenej Crystal oznámil, že jej výlet sa poriadne predraží.

 

Problém spočíval v skutočnosti, že jablká, ktoré rozdávali na palube lietadla, boli francúzske. Na základe preventívnych opatrení proti zavedeniu škodcov a chorôb podliehali colnej deklarácii. To však cestujúca nevedela, preto jablko príslušným úradníkom nenahlásila. Za to dostala pokutu vo výške 500 dolárov.

 

Prípad vyvolal veľký mediálny ohlas. Ľudia sa búrili najmä preto, že aerolínie na takéto nariadenie svojich cestujúcich neupozorňujú. Letecká spoločnosť sa však k incidentu vyjadrila len takým spôsobom, že vyzvala cestujúcich, aby dodržiavali colné predpisy Spojených štátov.

 

Tadlocková sa momentálne chystá napadnúť incident pred súdom, pretože okrem toho, že stratila členstvo v Global Entry, vďaka ktorému mala pri cestovaní zrýchlené vybavovanie všetkých formálnych náležitostí, čakajú ju doživotné zintenzívnené kontroly na letiskách zakaždým, keď niekam poletí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona