Na Topfeste sa uskutoční semifinále projektu Rocková maturita

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 11:09 • 2 min
Na Topfeste sa uskutoční semifinále projektu Rocková maturita

BRATISLAVA - Na Topfeste, ktorý sa bude konať 1. a 2. júla na letisku v Piešťanoch, sa uskutoční semifinále hudobnej súťaže Rocková maturita.

slovakia

left justify in out

Pre mladé kapely organizátori 13. ročníka podujatia pripravili samostatný stage, na ktorom v rámci nej vystúpia.

 

„Cieľom projektu je vyhľadávať rockové talenty a motivovať kapely s vlastnou tvorbou, aby ukázali čo v nich je. A kde inde ako na rockovom festivale by si ich mali fanúšikovia vypočuť? Aj preto sa nám zdalo prirodzené, dať tomuto projektu priestor," uviedol organizátor festivalu Dušan Drobný, ktorý stojí aj za súťažou FAMAT - festival amatérskej hudby. Tá sa uskutoční 23. apríla, pričom víťaz sa predstaví aj na Topfeste.


Do Rockovej maturity sa kapely môžu zapojiť už druhý raz, pričom na rozdiel od prvého ročníka si môžu vybrať z kategórií pop & rock a hard & heavy. Line-up interpretov, ktorí na Topfeste vystúpia, organizátori zverejnia po výbere 24 semifinalistov, najneskôr 27. mája.

 

 

„Rocková maturita je iná súťaž ako ostatné. Ide hlavne o mentorstvo a rady porotcov, prípadne ich odporúčania kapele. Našou snahou je vytvoriť okrem súťažného prostredia, aj prostredie spolupráce, ktoré má byť prospešné hlavne prihláseným kapelám v ich ďalšej tvorbe a vývine, bez ohľadu na ich poradie v súťaži. Rocková maturita je teda zmes workshopu, zážitkov a cenných rád pretavených do súťažného prostredia,“ vysvetlil organizátor projektu Roland Koncz.

 

V porote by sa mali tento rok predstaviť Zuzana Smatanová, Braňo „Bejzo“ Bajza z kapely Polemic, Igor Belaj z The Paranoid, Peter „Sanchez“ Saniga z formácie Bijouteriér, Róbert „Jury“ Jurányi z kapely Konflikt, gitarista Juraj Kupec, Jimmy Cimbala z Metropolis a Vadim Bušovský zo skupiny Dorian Gray.


Na tohtoročnom Topfeste vystúpia kapely Kabát, Puddle of Mudd, UK Subs, Wanastowi Vjecy, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, už spomínaná formácia The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash či Mad Dog X. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona