Na Topfeste sa predstavia aj Helloween

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:49 • 2 min
 Na Topfeste sa predstavia aj Helloween

BRATISLAVA - Nemecká powermetalová kapela Helloween vystúpi na podujatí Topfest, ktoré sa uskutoční od 26. do 28. júna na piešťanskom letisku.

slovakia

left justify in out

Formácia z Hamburgu sa predstaví v druhý deň festivalu a to pred slovenskou skupinou Team. Okrem spomínaných kapiel sa fanúšikovia a fanúšičky môžu tešiť aj na koncerty interpretov ako 30 Seconds To Mars, Sabaton, Kabát, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Mandrage, Zóna A, Desmod, Heľenine oči či Zuzana Smatanová.

Helloween vznikli v roku 1984. V kapele od jej založenia pôsobili 12 hudobníci. V súčasnosti formáciu tvoria dvaja pôvodní členovia, gitarista Michael Weikath a basgitarista Markus Grossk, ku ktorým sa postupne pridávali spevák Andi Deris, gitarista Sascha Gerstner a bubeník Daniel Löble. V súčasnej zostave hrá Helloween už deviaty rok, čo je najdlhší časový úsek s rovnakým zložením v ich histórii. Na skladaní piesní sa podieľajú všetci členovia skupiny okrem Löbleho. Formácia debutovala albumom Walls of Jericho (1985), na konte majú celkovo 14 štúdioviek, pričom zatiaľ poslednú s názvom Straight Out of Hell vydali vlani v januári. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona